Будуть блищати, як ніколи: як почистити ювелірні вироби

Читать на русском
Автор
13836
Ваші прикраси будуть сяяти, як нові
Ваші прикраси будуть сяяти, як нові. Фото diamant.ua

Розповідаємо, як почистити ювелірні вироби власноруч

Ювелірні вироби безперечно підкреслюють красу будь-кого. Однак якщо вони мають недоглянутий вигляд, лише погіршують образ їх власника. Як в домашніх умовах почистити срібло, ми вже розповідали раніше. Тепер поговоримо про всі ювелірні вироби.

Ювеліри радять віддавати золоті прикраси на професійну чистку професіоналам. Проте також діляться простими та безпечними методами чистки власноруч вдома. Про це розповіли на glavred.

Чим почистити золото та срібло

  • Сода. Цей універсальний продукт підходить і для золота, і для срібла. Треба лише змішати соду та теплу воду. Вийде щільна суміш. Треба взяти м’яку зубну щітку та обережно почистити прикраси. Після процедури можна натерти вироби ватним диском або чистою тканиною.
  • Цибуля. Цей метод полягає саме в її соці. Треба натерти цибулю на терці і в сік покласти вироби. Після цього варто промити вироби в теплій воді та просушити.
  • Мильний розчин. Його можна використовувати в тому випадку, якщо ваші прикраси мають не застарілі забруднення. Для кращого ефекту можна додати нашатирний спирт. Не більше, ніж 10 крапель на 200 мл води. В цьому розчині прикраса має пролежати якийсь час. Після процедури треба промити теплою водою та натерти.

Раніше "Телеграф" розповідав, як подовжити строк життя капроновим колготкам. Ми поділилися цікавим лайфхаком.