Повний несмак: місця в домі, куди не варто ставити новорічну ялинку

Читать на русском
Автор
2993
Названо найкращі дати, коли вбирати ялинку
Названо найкращі дати, коли вбирати ялинку. Фото Freepik

Коли вбирати ялинку і куди її краще поставити

До Нового року залишилося всього нічого. Українські міста, незважаючи на війну, вже потихеньку прикрашаються та наповнюються святковою атмосферою. А значить, час задуматися, коли ставити ялинку. Особливо з огляду на новий календар свят.

Якщо у вас пластикова ялинка — вбирати її можна навіть за місяць до свят, пише tsn.ua. А от якщо обираєте живе дерево, то краще почекати, щоб до новорічної ночі хвоя не обсипалася.

Коли вбирати ялинку — найкращі дати

З огляду на те, що цього року відзначає День Святого Миколая 6 грудня, то ялинку можна вбрати за день чи два до свята — 4-5 грудня.

Шанувальники фен-шуй вважають, що ялинку потрібно вбирати ближче до Різдва, наприклад 22 грудня.

Хорошою ідеєю буде зібратися всією сім’єю і вбрати ялинку на Святвечір — 24 грудня.

А можна зустріти Різдво без ялинки, а поставити її перед Новим роком — 30 чи 31 грудня.

Місця в будинку, де краще не ставити ялинку

Українці звикли ставити новорічне дерево ближче до вікна, щоб гірлянди та прикраси були видні сусідам та перехожим. Однак, як вважають дизайнери інтер’єру, такий підхід — це повний несмак. До того ж, ялинка біля вікна зменшує доступ світла в будинок і взагалі закриває доступ до вікна. А якщо ялинка жива, а під вікном батарея, то це подвійно погана ідея – так вона швидше обсипається.

Найкраще ставити новорічне дерево збоку від вікна або ближче до південного вікна. Таким чином, вдень ялинка буде підсвічена сонячними променями, а іграшки та дощик на ній будуть вигідно іскритися при денному світлі. Це створить святковий настрій ще до вечора, коли ви ввімкнете гірлянду на ялинці.

Раніше "Телеграф" розповідав, що у Києві встановлять головну ялинку країни. Мер обіцяє, що міський бюджет не постраждає, а оплатять встановлення ялинки меценати.