Ви весь час робили це неправильно: як збільшити строк життя смартфона

Читать на русском
Автор
19943
Правильне користування смартфоном вбереже вас від щорічної покупки нового пристрою Новина оновлена 04 грудня 2023, 19:40
Правильне користування смартфоном вбереже вас від щорічної покупки нового пристрою. Фото news.uaportal.com

Розповідаємо, що не можна робити зі смартфоном, щоб збільшити строк його екплуатації

Смартфони зараз стали найпотрібнішим та найголовнішим гаджетом для кожного. У 21 столітті, мабуть, ніхто не може уявити своє комфортне життя без цього пристрою.Проте, при неправильній його експлуатації, ми можемо легко скоротити строк життя смартфона. Що зробити, щоб телефон працював швидше, ми вже розповідали раніше. Тепер поговоримо про те, як користуватися смартфоном, щоб він довше вам прослужив.

Строк експлуатації телефону залежить від того, як ви ним користуєтесь. Проте, щодня ви робите помилки, які сприяють погіршенню роботи смартфона. Про це пише unian.

Що зменшує термін життя смартфона

  1. Ви не використовуєте чохол. Найчастіше телефони ламаються після падіння або інших фізичних чинників. Тому, краще вдягати чохол, щоб не розбити екран та не пошкодити дисплей. Також захисне скло або гідрогелева плівка захистять ваш телефон від пом’ятого корпусу та розбитого екрана.
  2. Часте заряджання. Що більше циклів заряду на телефоні — то коротший термін його життя. Не підключайте телефон до живлення, якщо на ньому більше, ніж 20% заряду. Робіть це в міру потреби. Також не варто кожен раз заряджати телефон до 100%. Так він не прослужить вам довше.
  3. Зберігати його при високій температурі або навпаки — дуже низькій. Це призведе до поломки. Палюче сонце викличе перегрів, а мороз — зниження продуктивності акумулятора. Краще тримати телефон у прохолодному місці, що захищене від екстремальних температур.
  4. Забивання пам’яті. Не варто тримати непотрібні фото і відео на телефоні. Введіть собі нове правило: раз на місяць очищати пам’ять телефона від вже не актуальних знімків екрана, відео, які вже не знадобляться тощо.
  5. Користування дешевими і неоригінальними зарядними пристроями. Від зарядки з сумнівних магазинів страждає акумулятор смартфона і контролер живлення. Дуже часто користувачі думають, що якщо телефон перестав тримати заряд батареї, треба міняти акумулятор. Проте, річ не в ньому, а в поганому та неякісному зарядному пристрої.

Користуйтеся своїм телефоном правильно — і не доведеться щороку купувати новий. А що робити, щоб телефон не псувався від морозу, ми вже розповідали раніше.