Приготує навіть новачок: повітряний сметанний пиріг

Читать на русском
Автор
33913
Рецепт не потребує дивних продуктів та метушні на кухні
Рецепт не потребує дивних продуктів та метушні на кухні. Фото simplefoodrecipes.info

Смачний та красивий пиріг порадує ваших близьких

Якщо бажання готувати складні торти, на кшталт "Медовика", немає, на допомогу приходять рецепти простих, але від цього не менш смачних страв. Однією із таких є сметанний пиріг.

Його цікавою властивістю є те, що часто гості вважають сметанну заливку сирною, при цьому сиру серед інгредієнтів немає. Рецептом смакоти з нами поділилися на порталі "Прості рецепти".

Як приготувати сметанний пиріг

Інгредієнти:

  • жовтки — 2 шт.;
  • вершкове масло — 80 г;
  • цукор — 70 г;
  • цедра лимона;
  • борошно — 200 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;

Крем

  • білки — 2 шт.;
  • цукор — 80 г;
  • сметана — 400 г;
  • борошно або крохмаль — 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Яйця розділити на білки та жовтки.
  2. Білки відкласти, жовтки вилити в глибоку миску, додати цукор, розтерти вінчиком.
  3. Додати вершкове масло кімнатної температури, розмішати.
  4. Натерти цедру лимона.
  5. Додати просіяне борошно, розпушувач, сіль, перемішати лопаткою, потім замісити тісто руками.
  6. Викласти тісто на стіл, вимісити, сформувати ковбаску.
  7. Розділити тісто на дві нерівні частини, меншу покласти у морозильну камеру на 20 хвилин.
  8. Білки викласти в миску, збити, додавши сіль, допоки маса не збільшиться в об'ємі та не стане повітряною.
  9. Додати цукор не припиняючи збивати, аж до стійких піків.
  10. Додати сметану кімнатної температури, постійно збиваючи.
  11. Додати борошно, збити.
  12. Більший шматок тіста розкотити, викласти у форму, зробити бортики.
  13. Викласти сметанну начинку, розподіляючи лопаткою.
  14. Викласти зверху натерту на тертці другу частину тіста.
  15. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо приготувати ніжні сіннабони з найсмачнішою поливкою за рецептом "Телеграфа". Ароматні булочки з корицею готуються досить просто, а результат вас неодмінно вразить.