Як позбутися мишей і щурів назавжди: вони дуже бояться цього засобу

Читать на русском
Автор
24978
Гризуни втечуть із теплого будинку
Гризуни втечуть із теплого будинку. Фото freepik.com

Миші та щури більше не сунуться на вашу територію

Хоча багато шкідників взимку мають властивість впадати в сплячку, миші та щури до них не належать — вони в цей час дуже активні. Ці тварини відносно холодостійкі та переживають зиму завдяки своїй здатності добувати їжу.

У цей час року вони зазвичай збираються в зграї та починають шукати тепліші місця, які можна назвати своїм будинком. Навіть ті, хто думає, що їхній будинок захищений від мишей та щурів, можуть зіткнутися з гризунами. Адже вони можуть пройти крізь найменші щілини.

На щастя, є безліч засобів, які проженуть гризунів із дому. Про найефективніші з них пише Express.

Нафталінові кульки — один з найдієвіших засобів від мишей та щурів. Їх можна використовувати тільки в приміщеннях, що добре провітрюються, розкладаючи засіб в проблемних місцях. Недолік кульок у тому, що вони також дуже токсичні для котів та собак.

Олія перцевої м’яти ефективніше, ніж нафталінові кульки. Вона працює як у закритих приміщеннях, так і на відкритій місцевості. До того ж це натуральний засіб, який нешкідливий для людей та домашніх тварин.

Візьміть кілька ватних дисків, додайте на них кілька крапель 100% натуральної олії перцевої м’яти та розкладіть їх у різних місцях кімнати чи приміщення, де завелися щури чи миші. Олія має властивість випаровуватися, тому потрібно змочувати нею ватяні диски близько 2 разів на тиждень.

При боротьбі з гризунами дуже важливо знайти місце, через яке вони проникли до будинку. Це можуть бути невеликі дірки у стінах та підлозі, які потрібно замазати чимось на зразок монтажної піни. Для цього рекомендується очистити щілину та заповнити її засобом. Коли піна затвердіє, можна декорувати цю ділянку.

Раніше "Телеграф" розповідав про надійний засіб від тарганів. Виявляється, у боротьбі з цими комахами знадобиться тальк.