Видаляти нічого не доведеться: проста інструкція, як очистити пам’ять телефону

Читать на русском
Автор
270858
Як без видалення файлів почистити пам’ять телефону
Як без видалення файлів почистити пам’ять телефону. Фото pexels.com

Корисні хитрощі, які допоможуть очистити телефон

Трапляється таке, що пам’ять телефону перевантажена, і від того він починає гірше працювати. Вирішити цю проблему можна самостійно, без звернення до сервісних центрів. Ми вже розповідали, як очистити кеш у Telegram, а сьогодні ділимося, як почистити пам’ять телефону, нічого не при цьому не видаляючи.

Якщо виконати всі інструкції, можна звільнити багато мегабайт пам’яті у вашому телефоні, пише unian.net. Давайте розбиратися, як це зробити.

Чистимо кеш-пам’ять месенджерів

Якщо ви часто використовуєте програми месенджерів, такі як Telegram, WhatsApp, Viber або Facebook Messenger, швидше за все вони нагромадили багато файлів кешу, який потрібно почистити.

  • Щоб звільнити місце на телефоні, увімкніть у вищезгадані програми-месенджери, зайдіть у Налаштування та натисніть кнопку "Очистити кеш".
  • Щоб уникнути повторного накопичення файлів кешу, в тих же параметрах обмежте збереження цих кеш файлів. Установки — Використання пам’яті — Зберігати медіа — 3 дні.
як почистити кеш телеграм
як почистити кеш вайбер

Перенесення файлів та даних на карту SD

Щоб не доводилося видаляти, наприклад, фото та відео з телефону, варто замислитися про покупку додаткової пам’яті. Використання картки SD допоможе уникнути перевантаження пам’яті телефону. Усі або частину медіафайлів ви зможете зберігати на SD-карті.

  • Малоймовірно, але якщо все ж ваш телефон не має додаткового слота для вставки SD-карти, свої файли можна зберігати на комп’ютері або в хмарних сервісах.
  • Користувачам пристроїв Android та iOS за замовчуванням доступний Google Диск та iCloud відповідно.

Очищення історії браузера та кеш-пам’яті браузера

Історія браузера та файли кешу можуть сильно засмічувати пам’ять телефону, якщо ви часто сидите в інтернеті зі смартфона. Щоб очистити пам’ять, виконайте кілька маніпуляцій. Відкрийте програму Chrome на телефоні або планшеті та виконайте такі дії:

  • "Історія" — "Очистити історію" — "Розширені" — період часу "Весь час".
  • Далі позначте галочки в опціях "Історія веб-перегляду", "Файли cookie", "Кешовані зображення та файли" – і натисніть "Видалити дані".
очистити память на айфоні

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити телефон, щоб не "вбити" батарею. Ви не могли цього знати.