Борщ без м’яса буде найсмачнішим: секретні інгредієнти пісної страви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 47460
Страва виходить дуже смачна та ароматна
Ми розповідали, як приготувати ситний борщ без м’яса із "вушками" за рецептом Клопотенка. Тепер ділимось ще одним рецептом пісного борщу.
Краса українського борщу — в його різноманітності. Адже не існує одного єдиного правильного рецепта — натомість, у кожній родині він свій. Як приготувати борщ до посту із цукром та часником, розповіли на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- картопля – 4 шт
- цибуля – 1 шт
- морква – 1шт
- буряк – 1 шт
- капуста – 1/2 шт
- часник – до смаку
- томатна паста – 3 ст. л.
- універсальна приправа – 2 ст. л.
- цукор – 3 ч. л.
- соняшникова олія – для смаження
- цибуля зелена
- сіль, перець – до смаку
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо, нарізаємо на маленькі кубики. Моркву та буряк чистимо, натираємо на великій тертці.
- Картоплю чистимо від шкірки та ріжемо соломкою. Подрібнюємо пір’їни зеленої цибулі, часник нарізаємо дуже дрібно. Капусту шаткуємо.
- Спершу у розігріту сковороду з олією висипаємо цибулю. Потім, коли вона стане золотистою, кладемо моркву, обсмажуємо. До овочів кладемо буряки.
- Коли вони обсмажаться, кладемо томатну пасту, а за 3-4 хвилини — спеції. Перемішуємо, вливаємо 50 мл води, тушкуємо ще 5 хвилин.
- Ставимо на вогонь каструлю з водою та картоплею. Солимо, знімаємо пінку. Коли картопля буде майже готова, кладемо капусту, проварюємо 3-4 хвилини.
- Додаємо засмажку. Перемішуємо та додаємо цукор. Варимо ще 5 хвилин. За 2 хвилини до готовності борщу кладемо дрібно нарізаний часник та всипаємо зелену цибулю.
Борщ можна їсти одразу, та найсмачнішим він буде, коли настоїться. Також ми ділились цікавим рецептом плову з рибою.