Борщ без м’яса буде найсмачнішим: секретні інгредієнти пісної страви

Читать на русском
Автор
47460
Перелік інгредієнтів найпростіший
Перелік інгредієнтів найпростіший. Фото pexels.com

Страва виходить дуже смачна та ароматна

Ми розповідали, як приготувати ситний борщ без м’яса із "вушками" за рецептом Клопотенка. Тепер ділимось ще одним рецептом пісного борщу.

Краса українського борщу — в його різноманітності. Адже не існує одного єдиного правильного рецепта — натомість, у кожній родині він свій. Як приготувати борщ до посту із цукром та часником, розповіли на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт
  • цибуля – 1 шт
  • морква – 1шт
  • буряк – 1 шт
  • капуста – 1/2 шт
  • часник – до смаку
  • томатна паста – 3 ст. л.
  • універсальна приправа – 2 ст. л.
  • цукор – 3 ч. л.
  • соняшникова олія – для смаження
  • цибуля зелена
  • сіль, перець – до смаку

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, нарізаємо на маленькі кубики. Моркву та буряк чистимо, натираємо на великій тертці.
  2. Картоплю чистимо від шкірки та ріжемо соломкою. Подрібнюємо пір’їни зеленої цибулі, часник нарізаємо дуже дрібно. Капусту шаткуємо.
  3. Спершу у розігріту сковороду з олією висипаємо цибулю. Потім, коли вона стане золотистою, кладемо моркву, обсмажуємо. До овочів кладемо буряки.
  4. Коли вони обсмажаться, кладемо томатну пасту, а за 3-4 хвилини — спеції. Перемішуємо, вливаємо 50 мл води, тушкуємо ще 5 хвилин.
  5. Ставимо на вогонь каструлю з водою та картоплею. Солимо, знімаємо пінку. Коли картопля буде майже готова, кладемо капусту, проварюємо 3-4 хвилини.
  6. Додаємо засмажку. Перемішуємо та додаємо цукор. Варимо ще 5 хвилин. За 2 хвилини до готовності борщу кладемо дрібно нарізаний часник та всипаємо зелену цибулю.

Борщ можна їсти одразу, та найсмачнішим він буде, коли настоїться. Також ми ділились цікавим рецептом плову з рибою.