Як протирати екран ноутбука, щоб не пошкодити дисплей: важливі правила

Читать на русском
Автор
2611
Що не можна робити під час очищення ноутбука
Що не можна робити під час очищення ноутбука. Фото Freepik

Є кілька важливих правил при очищенні ноутбука

Ноутбук, як і будь-які інші пристрої, вимагає ретельного догляду та дбайливого відношення. І чистити його від пилу, забруднень та крихт сміття потрібно регулярно. Ми вже розповідали, як виколупати бруд із клавіатури ноутбука, а сьогодні ділимося правилами безпечного очищення екрана ноутбука.

Перед тим, як приступати до чищення екрана ноутбука, потрібно пам’ятати, що він дуже крихкий і з ним потрібно дуже делікатно поводитися, пише blog.comfy.ua. Щоб не пошкодити дисплей, потрібно дотримуватися ряду правил.

Як безпечно почистити екран ноутбука

Не використовуйте для протирання екрана ноутбука агресивні засоби, які містять спирт або аміак. Справа в тому, що такі речовини можуть пошкодити екран, що виведе його з ладу.

Не можна використовувати для протирання ноутбука та дисплея мильні розчини із засобом для миття посуду. Причина та сама — він може пошкодити поверхню екрана.

Найкраще протирати екран пристрою м’якими серветками або мікрофіброю. Вони не зашкодять і не подряпають екран. При цьому експерти радять протирати екран круговими рухами з використанням спеціальних покупних засобів, призначених саме для цього.

Не можна розпорошувати засоби для чищення прямо на екран — краще нанести їх на серветку і тільки тоді акуратно протирати.

У разі протирання екрана уникайте сильних натискань, не докладайте сили, робіть все делікатно і легенько.

У кутах ноутбука може накопичуватися пил, який складно прибрати серветкою. Щоб їх почистити, використовуйте ватяні палички, злегка змочені засобом для чищення. Тут також важливою є крайня делікатність рухів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як уберегти ноутбук під час транспортування взимку. І чому потрібно уникати перепадів температур?