Як виколупати бруд із клавіатури ноутбука: три лайфхаки з простими засобами

Читать на русском
Автор
17891
Є три простих лайфхаки, як почистити клавіатуру
Є три простих лайфхаки, як почистити клавіатуру. Фото Freepik

Вам не доведеться нести свій ноутбук у сервіс

Кожен, хто користується ноутбуком, стикався з проблемою забруднень. Під клавіші часто потрапляють крихти їжі, пилюка або краплі кави, тому клавіатуру потрібно регулярно чистити. Ми вже розповідали, як очистити дисплей ноутбука від пилу, а сьогодні ділимося як підтримувати чистоту клавіатури.

Як виявилося, є три простих способи, як позбутися забруднень на клавіатурі ноутбука, пише theLime. Вам знадобляться підручні засоби, небагато часу та терпіння.

Слайм для чищення клавіатури

Дитяча іграшка слайм, або в народі — лизун — відмінний засіб для чищення клавіш. В’язкий желеподібний матеріал відмінно приклеїться до клавіатури і прибере з неї крихти, пил та дрібні забруднення. Головне, робити це потрібно на вимкненому ноутбуці, а після чищення слаймом клавіатуру потрібно протерти спеціальною серветкою-мікрофіброю.

Ватні палички та делікатна щітка

Ще один спосіб очистити клавіатуру – використовувати ватяні палички, змочені медичним спиртом. У разі більш серйозного забруднення використовуйте невелику делікатну щітку з м’якими щетинками. Наприкінці клавіатуру потрібно протерти спеціальною серветкою.

Балончик зі стисненим повітрям або фен

Для видування пилу та крихт всередині клавіатури можна використовувати фен або балончик зі стисненим повітрям. Тут важливо пам’ятати, що сильний потік повітря може призвести до вильоту клавіш. Не лякайтеся, потім ви можете прикріпити їх назад. Якщо використовуєте фен, краще тримайте його на відстані не менше 15 см і на холодному режимі.

Раніше "Телеграф" розповідав, як уберегти ноутбук під час транспортування взимку. Промерзання та перепади температур можуть призвести до поломок.