Ви постійно так робили і помилялися: не заливайте каструлю водою відразу після використання

Читать на русском
Автор
5740
Це може погано вплинути на посуд
Це може погано вплинути на посуд. Фото pinterest.com

Мити каструлю необхідно трохи інакше

Зазвичай після улюбленого борщу, супу чи рагу ми заливаємо каструлю водою. Ми вважаємо, що саме ми полегшимо процес миття посуду.

Насправді така дія негативно відбивається на посуді. Разом з Ukr.Media розповімо, як правильно мити каструлю та не зіпсувати її.

Як правильно заливати посуд водою для полегшення миття

Якщо ми одразу наповнюємо гарячу каструлю водою з-під крана, вона піддається різкому температурному удару. Це порушує геометрію основи каструлі. Помітили, що каструля не рівно стоїть на плиті? Це результат того, що ви кілька разів залили її водою, перш ніж каструля остаточно охолола.

Вся річ у тому, що при нагріванні метали розширюються, потім повільно повертаються у вихідну форму. Пришвидшено охолоджуючи каструлю, ви тільки заважаєте цьому процесу.

Ще гірша ситуація з керамічним посудом. Таке покриття відразу може потріскатися, дно стане нерівним, а їжа прогріватиметься нерівномірно. В результаті ваша страва ніколи не буде бездоганною.

Тому спочатку краще дати каструлі охолонути. Після цього можна всипати в неї кавову гущу, залити теплою водою і залишити на годину. Це допоможе прибрати поверхневий, найнеприємніший шар гару або жиру.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відмити гар з каструлі. Ці хитрощі вам точно знадобляться.