Як почистити гранат: простий та чистий спосіб

Читать на русском
Автор
2167
Кухня залишиться чистою
Кухня залишиться чистою. Фото Pexels

На все про все знадобиться не більше хвилини

Гранат — смачний фрукт, який до того ж має безліч корисних властивостей. Але щоб поласувати, соковиті кисло-солодкі зерна доводиться витягувати з-під товстої шкірки. При незнанні, як правильно очистити плід, очищення граната може перетворитися на дуже трудомісткий та брудний процес.

"Телеграф" розповість, як почистити гранат швидко і не забризкати соком усю кухню.

Для цього лайфхака знадобиться глибока миска, ніж та вода.

  1. Ретельно вимийте гранат.
  2. Ножем виріжте верхню частину гранату. Намагайтеся не зачепити зерна.
  3. Зробіть вертикальні неглибокі надрізи на зовнішній стороні граната. Ріжте неглибоко, лише червону частину шкірки граната, від одного кінця плоду до іншого. Потрібно зробити близько 6 розрізів.
  4. Розділіть гранат на "частки", тримаючи його низько над мискою з водою або зануривши під воду.
  5. Пальцями відокремте зерна від шкірки та білих перегородок. Плівки випливуть на поверхню, а зерна залишаться на дні миски.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вибрати найсолодші мандарини без кісточок. Потрібно звертати увагу на зовнішній вигляд фруктів.