На все про все знадобиться не більше хвилини
Гранат — смачний фрукт, який до того ж має безліч корисних властивостей. Але щоб поласувати, соковиті кисло-солодкі зерна доводиться витягувати з-під товстої шкірки. При незнанні, як правильно очистити плід, очищення граната може перетворитися на дуже трудомісткий та брудний процес.
"Телеграф" розповість, як почистити гранат швидко і не забризкати соком усю кухню.
Для цього лайфхака знадобиться глибока миска, ніж та вода.
- Ретельно вимийте гранат.
- Ножем виріжте верхню частину гранату. Намагайтеся не зачепити зерна.
- Зробіть вертикальні неглибокі надрізи на зовнішній стороні граната. Ріжте неглибоко, лише червону частину шкірки граната, від одного кінця плоду до іншого. Потрібно зробити близько 6 розрізів.
- Розділіть гранат на "частки", тримаючи його низько над мискою з водою або зануривши під воду.
- Пальцями відокремте зерна від шкірки та білих перегородок. Плівки випливуть на поверхню, а зерна залишаться на дні миски.
Раніше "Телеграф" розповідав, як вибрати найсолодші мандарини без кісточок. Потрібно звертати увагу на зовнішній вигляд фруктів.