Щоб сантехнік не став найкращим другом: у жодному разі не змивайте це в раковину

Читать на русском
Автор
5321
Вам точно знадобляться ці поради
Вам точно знадобляться ці поради. Фото Freepik

Ці поради значно спростять вам життя

Кожна господиня бодай раз у житті страждала від проблем із сантехнікою на кухні. Раніше ми вже розповідали, як позбутися неприємного запаху з раковини, а сьогодні поговоримо про засмічення раковин.

Більшість людей звикли викидати залишки їжі та інші продукти до раковини. Це призводить до несправності сантехніки. Разом із "Главредом" поділимося, що не можна викидати у раковину, щоб сантехнік не став найкращим другом.

Що не можна кидати у раковину

Почистити яйце в раковину, викинути в смітник велику шкаралупу, а дрібні уламки змити в раковину — це звична дія призводить до великих проблем. Річ у тому, що маленькі й гострі шматочки яєчної шкаралупи в каналізаційному стоку відіграють роль клею — вони збирають на себе кілька більших шматочків їжі та таким чином утворюють цілу грудку відходів. Саме вони не дають воді легко проходити трубою.

У раковину краще не викидати залишки борошна. Воно вступає у взаємодію з водою та перетворюється на тісто. Це тісто вбирає в себе вологу і збільшується в розмірах і поступово забиває каналізацію. Результат цього – невідворотне засмічення труб.

Засмічує кухонні труби також відпрацьоване масло. Воно потрапляє у холодну воду, твердне і залишається на стінках труб. Кожне змивання масла або жиру в раковину збільшуватиме шари в зливних трубах і вода йтиме з раковини дедалі повільніше. Краще вилити його в пакет і викинути на смітник.

Забруднюють кухонну раковину та паперові наклейки на овочах та фруктах. Клей на звороті наклейки допомагає їй затримуватися в трубах і приєднувати до себе інший бруд.

Кавова гуща – чи не найбільший ворог для вашої раковини. Дрібні крихти кави здаються безпечними, але проблема в тому, що вони нерозчинні. Постійне змивання гущі від кави до раковини призводить до того, що вона осідає на стінках труб. Такий кавовий прошарок — головна причина засмічення кухонної сантехніки.

Раніше ми розповідали, як можна використовувати кавову гущу. Вам ці хитрощі точно знадобляться.