Є шість методів: чим можна замінити свічку чи ліхтарик під час блекауту

Читать на русском
Автор
3339
Світло
Світло. Фото Pixabay

Деякі джерела освітлення можна зробити зробити самостійно

Відключення світла під час обстрілів може бути частим явищем. При довгому блекауту свічки чи ліхтарики звісно можуть допомогти, але якщо їх немає під боком, то варто подумати про альтернативні джерела світла.

Є шість різних способів, які допоможуть освітити кімнату, як мовиться на сайті NV. Деякі з предметів них треба придбати заздалегідь.

Лайфхаки для освітлення кімнати без електрики

  • Сонячні ліхтарі. Якщо вдома є вуличне сонячне освітлення, то його можна занести в будинок і заклеїти датчик невеликим шматком чорного скотчу. Залежно від марки або моделі, ліхтар може світити годину або більше.
  • Олійні лампи. Треба об'єднати гніт з рослинного волокна і трохи олії в скляній банці. Можна використовувати різні типи олії — тверда чи рідка олія, сало, жир. Ні в якому разі не можна потім використовувати місткість для пиття води.
  • Зробити свічку з інших свічок. Коли вдома є безліч кусочків свічок, що не згоріли, їх можна спробувати відновити або зробити одну цілу.
  • Гасовий ліхтар. Вони можуть горіти у приміщенні й на відкритому повітрі. Однак в будь-якому випадку не можна використовувати бензин, газ, розчинник для фарби, спирт, дизельне пальне, нафту, скипидар або будь-яке інше вибухонебезпечне паливо.
  • Палички, що світяться. Ці палички можна було побачити влітку на пляжі, коли їх використовували як винагороду. Паличку треба розколоти й струсити, щоб вона почала світити. Тривалість горіння можна збільшити за допомогою нагрівання. В основному, вони можуть світити близько години.
  • Ліхтар з туалетного паперу. Коли аварійне відключення стає екстремальним, можна зробити невеликий факел. Треба обернути велику кількість туалетного паперу навколо кінця свіжозрізаної палиці й змочити цей кінець в рідкій олії. Він буде горіти близько 15 хвилин.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як за допомогою одної цеглини можна буде зігрітись під час відключення енергозабезпечення.