Солодощі до Миколая та Різдва: ви приготуєте гору ніжних пампушок з двох яєць

Читать на русском
Автор
35925
Справді універсальний рецепт тіста
Справді універсальний рецепт тіста. Фото shuba.life

Пампушки за цим рецептом виходять особливо ніжними та смачними

Ми розповідали, як приготувати автентичні українські солодощі вергуни. Тепер ділимось рецептом дуже смачних сирних пампушок.

Це рецепт легендарної української кулінарної експертки Дарії Цвєк. Пампушки виходять особливо ніжними. Як їх готувати, розповіли на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • Борошно — 250 г
  • Пресовані дріжджі — 20 г
  • Масло вершкове 82% — 50 г
  • Цукор — 50 г
  • Яйце куряче, велике — 1 шт.
  • Яйце куряче, жовток — 1 шт.
  • Сир кисломолочний — 150 г
  • Молоко 3,2% — 1/2 склянки

Спосіб приготування:

  1. В каструлі з товстим дном нагріваємо, але не кип’ятимо молоко. Додаємо туди дріжджі та столову ложку цукру. Перемішуємо та ставимо в тепле місце.
  2. Окремо змішуємо масло, цукор, жовток та яйце. Додаємо сир, перетертий через сито.
  3. Додаємо дріжджі з молоком та просіюємо борошно. Замішуємо некруте тісто. Скручуємо його ковбаскою та нарізаємо на шматочки.
  4. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом, та залишаємо підійматися. На це піде близько години у теплому місці.
  5. Пампушки ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Точний час залежить від вашої духовки.

Пампушки виходять дуже ніжні, ароматні та в міру солодкі. Їх можна їсти з будь-яким варенням чи згущеним молоком. Також ми розповідали, як приготувати мандариновий конфітюр — він теж чудово пасуватиме.