Найсмачніша страва на свято і не тільки: м’ясо в духовці "Гармошка"

Читать на русском
Автор
26382
М’яка та соковита свинина, під найсмачнішим маринадом
М’яка та соковита свинина, під найсмачнішим маринадом. Фото youtube.com

Гарна і дуже смачна страва, яку можна сміливо подавати на святковий стіл

Новий рік не за горами, а це означає, що можна потихеньку складати меню до цього чудового свята. Так, до року Дракона можна приготувати бісквітний рулет "Око дракона", адже їжа має асоціюватись із цим міфічним персонажем.

Також чудово на святковому столі виглядатиме справжня королівська страва — м’ясо "Гармошка". Рецептом смакоти з нами поділилися на порталі "Mixer.lv".

Як приготувати м’ясо "Гармошка"

Інгредієнти:

  • свинина — 1 кг;
  • цибуля — 2 шт.;
  • сіль;
  • перець мелений
  • рослинна олія — 4-5 ст.л.;
  • гірчиця — 3 ч.л.;
  • паприка солодка;
  • паприка копчена;
  • пиво темне – 200 мл.

Спосіб приготування:

  1. У м’ясі зробити надрізи трохи не дорізаючи, змастити сіллю, олією, спеціями, гірчицею, залишити на ніч.
  2. Цибулю нарізати кільцями.
  3. М’ясо викласти у форму, розмістити між м’ясом шматочки цибулі.
  4. За бажанням до цибулі можна додати скибочки помідорів та печериць.
  5. Залити м’ясо пивом.
  6. Накрити форму фольгою і запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько півтори години.

Також рекомендуємо звернути увагу на рецепт запеченого м’яса з сиром та помідорами. Воно готується легко, а в результаті виходить чудове частування.