Забудете про звичайну квашену капусту: маринуватимете її тільки за китайським рецептом

Читать на русском
Автор
52260
Ця страва завжди смачно виходить
Ця страва завжди смачно виходить. Фото stb.ua

Китайську закуску приготувати неймовірно просто

Ми звикли квасити звичайну білокачанну капусту. Це відмінний гарнір до основних страв та навіть самостійна закуска. Готуємо ми її і на сімейні посиденьки, і на святковий стіл.

Але що робити, якщо така закуска вже набридла чи звичайної білокачанної капусти не виявилося вдома? Замаринувати пекінську капусту! Такий незвичайний рецепт китайської страви пропонує Сlutch. Спробуйте – і до звичайної капусти ви не повернетеся.

Як приготувати мариновану пекінську капусту

Інгредієнти:

  • 2 кг пекінської капусти;
  • 3 червоні перці (солодкі або гострі);
  • пучок зеленої цибулі;
  • 2,5 ст. л. солі;
  • 1,5 ст. л. цукру;
  • 5 ст. л. оцту 9%;
  • 2 ст. л. червоного меленого перцю;
  • 1 ч. л. чорного перцю;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 50 мл рослинної олії;
  • склянка води.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Пекінську капусту ділимо на листя, миємо та нарізаємо довгими смужками середньої товщини. Червоний перець нарізаємо тонкими смужками, зелена цибуля – великими шматочками.
  2. Всі інгредієнти перемішуємо, солимо, додаємо цукор, червоний перець, чорний перець, оцет, соєвий соус, олію та склянку води.
  3. Все ретельно перемішуємо руками, щоб інгредієнти пустили свій сік. Залишаємо капусту під гнітом мінімум на 4-5 годин, найкраще – на ніч.

З пекінської капусти можна приготувати фантастичний салат за рецептом "Телеграфа". Спробуйте це неймовірно смачно.