Приготували — і одразу на стіл: найшвидший рецепт маринованої капусти

Читать на русском
Автор
34228
Капуста вийде хрусткою та пряною
Капуста вийде хрусткою та пряною. Фото maximum.fm

Відмінна закуска до святкового столу та до сімейних посиденьок

Як правило, ми капусту любимо смачно квасити або тушкуємо за різними рецептами. А ми пропонуємо смачну альтернативу мариновану капусту.

Рецепт смачної, хрусткий та з пряним смаком томатного соусу капусти пропонує PMG.ua. Вона відмінно підійде як гарнір до основних страв або як самостійна закуска. Ви пошкодуєте, що не готували таку капусту раніше.

Як приготувати мариновану капусту

Інгредієнти:

  • 3 невеликі голівки капусти;
  • 2,5 літри води;
  • 500 мл томатного соусу;
  • 300 мл оцту;
  • 4 столові ложки солі;
  • 400 г цукру;
  • перець горошком;
  • лавровий лист;
  • 1-2 цибулини.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і ріжемо кільцями. Капусту чистимо, миємо та ріжемо на великі шматки.
  2. Банки моєму, сушимо. На дно кожної банки кладемо кілька кілець цибулі. Далі в банки відправляємо капусту та щільно її утрамбовуємо. Додаємо кілька горошин перцю та лавровий лист.
  3. Для приготування маринаду у воду додаємо оцет, сіль та цукор, а також томатний соус. Все перемішуємо та доводимо до кипіння.
  4. Готовим маринадом заливаємо капусту, закручуємо кришками та стерилізуємо банки близько 20 хвилин.

Раніше ми розповідали про секрети приготування ідеальної тушкованої капусти. Спробуйте — і її їсти каструлями.