Салат "Чайка": найпростіша ситна страва без риби та м’яса

Читать на русском
Автор
51235
Нереально смачна закуска на щодень
Нереально смачна закуска на щодень. Фото shuba.life

Такий ситний салат стане чудовим перекусом

Ми ділились рецептом смачного салату з буряка. Тепер розповідаємо, як приготувати ситну закуску.

Цей салат може стати як перекусом на щодень, так і частиною святкового застілля. Виходить дуже смачно, а готується просто. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт
  • Сир – 160-180 г
  • Консервований горошок – 300 г
  • Цибуля – 1 головка (середня)
  • Майонез – для заправки
  • Сіль, чорний перець – до смаку

Для заправки:

  • Варені яйця (тільки жовтки!) – 3 шт.
  • Сметана 10-15% – 4 ст.л
  • Оливкова олія (можна замінити соняшниковою) – 1 ст.л
  • Лимонний сік – 1 ст.л
  • Гірчиця – 1 ч.л
  • Сухий часник і сіль – до смаку

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварюємо накруто. Поки вони варяться, займаємось цибулею. Нарізаємо її невеликими шматочками.
  2. Викладаємо її в миску. Додаємо 2 столові ложки цукру, 1 чайну ложку солі, 2 столові ложки оцту 9%, 1 столову ложку олії. Добре перемішуємо та заливаємо окропом. Вода повинна трохи прикрити цибулю зверху. Ще раз перемішуємо.
  3. Поки цибуля маринується, зварені круто яйця нарізаємо на кубики. Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
  4. Усі інгредієнти для заправки складаємо у зручну посудину та збиваємо блендером до однорідної маси. Цибулю відкидаємо на сито. До сиру та яєць додаємо консервований горошок, мариновану цибулю та готову заправку. Солимо, перчимо, перемішуємо.

Попри простоту цього салату, його не соромно подати і гостям. Також ми ділились рецептом смачної закуски з крабових паличок.