Три кулінарні трюки: що зробити з пересоленими котлетами
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 3766
Надлишок солі — зовсім не вирок
Ми розповідали, як дуже смачно приготувати курячі котлети. Але цю страву люблять, яке б м’ясо ви не використали. Єдиний спосіб зіпсувати котлети — пересолити фарш і виявити це вже тоді, коли котлети готові.
Але навіть в цьому випадку страву можна врятувати. На Pixelinform розповіли, що робити, якщо ви пересолили фарш і довідалися про це лише після того, як скуштували готові котлети. Є мінімум три способи, які допоможуть прибрати зайву сіль із готових котлет.
Соус
Готові котлети потрібно перекласти на сковороду. Після цього їх треба залити сметаною або вершковим соусом і тушкувати. В соус солі додавати не треба — вона набереться від котлет.
Овочі
Разом із котлетами можна тушкувати овочі. Їх можна залити як звичайною водою, так і молоком чи вершками. Тушкувати страву слід на слабкому вогні до готовності овочів. У цьому випадку овочі витягнуть надлишок солі із котлет.
Приготувати іншу страву
Врешті, котлети можна пустити на переробку. Можна окремо відварити несолоні макарони і вже з ними перемішати пересолені котлети. За цією ж схемою можна приготувати картопляну запіканку.
Просто оберіть той варіант, який подобається вам найбільше. Також ми розповідали, як врятувати пересолений борщ.