Три кулінарні трюки: що зробити з пересоленими котлетами

Читать на русском
Автор
3766
Страву все ще можна врятувати
Страву все ще можна врятувати. Фото babusyni-retsepty

Надлишок солі — зовсім не вирок

Ми розповідали, як дуже смачно приготувати курячі котлети. Але цю страву люблять, яке б м’ясо ви не використали. Єдиний спосіб зіпсувати котлети — пересолити фарш і виявити це вже тоді, коли котлети готові.

Але навіть в цьому випадку страву можна врятувати. На Pixelinform розповіли, що робити, якщо ви пересолили фарш і довідалися про це лише після того, як скуштували готові котлети. Є мінімум три способи, які допоможуть прибрати зайву сіль із готових котлет.

Соус

Готові котлети потрібно перекласти на сковороду. Після цього їх треба залити сметаною або вершковим соусом і тушкувати. В соус солі додавати не треба — вона набереться від котлет.

Овочі

Разом із котлетами можна тушкувати овочі. Їх можна залити як звичайною водою, так і молоком чи вершками. Тушкувати страву слід на слабкому вогні до готовності овочів. У цьому випадку овочі витягнуть надлишок солі із котлет.

Приготувати іншу страву

Врешті, котлети можна пустити на переробку. Можна окремо відварити несолоні макарони і вже з ними перемішати пересолені котлети. За цією ж схемою можна приготувати картопляну запіканку.

Просто оберіть той варіант, який подобається вам найбільше. Також ми розповідали, як врятувати пересолений борщ.