Ви можете накликати біду: чому італійці не ламають спагеті перед варінням

Читать на русском
Автор
1863
Про це знають лише одиниці Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:33
Про це знають лише одиниці. Фото shuba.life

Готуйте улюблену страву правильно

Коли розмова заходить за італійську кухню, ми відразу згадуємо про улюблені спагеті. Ми готуємо їх з овочами, з м’ясом і навіть із гарбузом.

Але не кожен кулінар вміє варити спагеті. Для багатьох є проблемою їхня довжина, за якою продукт доводиться поступово та акуратно опускати в киплячу воду. При приготуванні доводиться стежити, щоб кінчики не пригоріли та злиплися. Таке важке завдання справді вимагає вправності. Саме тому перед варкою спагеті часто ламають. Але італійці так не роблять і нікому не радять. Чому, розповімо разом із Ukr.Media.

Чому італійці не ламають спагеті

Жоден італієць не зрозуміє, навіщо купувати довгі спагеті та перетворювати їх на вермішель. Адже на полицях магазинів достатній вибір цього продукту і можна відразу купити макарони зручної довжини та форми.

Друга причина полягає в тому, що італійці їдять спагеті за допомогою ложки та вилки. Виделкою вони намотують продукт, а ложку використовують у випадках, коли соус капає із кінчиків спагеті. Якщо їх поламати, накрутити на вилку не вийде.

До того ж в Італії існує маса повір’їв та народних прикмет, пов’язаних зі спагеті. Італійці — люди дуже забобонні, до прикмет вони ставляться з надзвичайною серйозністю. Вони впевнені в тому, що зламавши випадково спагеті, можна спричинити нещастя та біду на домочадців. Якщо ж хтось зламав спагеті перед варінням навмисно, цей кулінар намагається наврочити тих, кому він готує страву.

Тепер ви знаєте, як правильно варити спагеті. Пропонуємо з цими знаннями приготувати пасту карбонару з гарбузом за рецептом "Телеграфа".