Буде служити ще місяці: як легко врятувати антипригарне покриття на сковороді

Читать на русском
Автор
11841
Навіть до антипригарної сковороди прилипає їжа
Навіть до антипригарної сковороди прилипає їжа. Фото Freepik

З цим впорається кожен господар та господиня

Незалежно від того, наскільки дорога ваша сковорідка з антипригарним покриттям або із більш доступного цінового діапазону, з часом на ній з’являється така проблема, як прилипання їжі. Це може вплинути не лише на смак улюбленої страви.

Навіть у високоякісних сковорідок можливі проблеми з пригоранням та прилипанням їжі. Відновлення антипригарного покриття можна здійснити самотужки. Після цього воно прослужить від 1 до 3 місяців, залежно від того, як часто ви будете використовувати сковороду, пише facedobra.

Як врятувати сковороду з антипригарним покриттям

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки води
  • 2 ст.л. солі
  • 1 ст.л. олії
  • мийний засіб

Що робити:

Перемішайте сіль із водою. Вилийте розчин на сковороду та поставте на плиту на сильний вогонь. Дайте воді повністю випаруватись, регулярно перемішуючи для рівномірного покриття поверхні сіллю. Коли залишиться лише трохи рідини, зменшіть вогонь до мінімуму та прогрівайте сіль ще 2-3 хвилини. Після цього ретельно промийте сковороду, висушіть і знову поставте на вогонь. Розігрійте її, додайте олію для рівномірного покриття дна та бічних стінок пензликом.

Дайте олії розігрітися і коли побачите дим, зменшіть вогонь до мінімуму, продовжуючи нагрівати ще 10-15 хвилин. Потім знову промийте сковороду з використанням мийного засобу.

Раніше ми писали, навіщо натирати звичайну сковороду сіллю. Ви приємно здивуєтеся цьому простому лайфхаку.