Підошва праски стане, як нова: три екоспособи очистити прилад від нагару

Читать на русском
Автор
3898
Очистити праску можна за допомогою засобів, що завжди під рукою
Очистити праску можна за допомогою засобів, що завжди під рукою. Фото uborka.com.ua

Завдяки екозасобам праска стане як новенька

Практично у кожному домі є незамінний помічник, завдяки якому речі виглядають охайними. Існують лайфхаки, що дозволяють зробити прасування вдвічі швидше, проте варто часом неправильно виставити температуру на прасці або залити неочищену воду з-під крана — на приладі з’являється нагар або накип.

Подолати такі проблеми можна досить просто за допомогою засобів, що є в кожному домі. А лайфхаками поділилися на порталі "Бєлновини".

Як очистити праску від нагару

Сода

Цей порошок добре очищає поверхню від нагару. Для застосування засобу необхідно розвести соду з водою до стану пасти, після чого почистити нею холодну поверхню праски. Коли від нагару не залишиться і сліду, досить просто прибрати розводи і сліди від соди вологою і чистою губкою.

Оцет

Ганчірка, змочена оцтом, також відмінно відтирає нагар з підошви праски. Попередньо нею можна накрити забруднену поверхню на пару годин і коли нагар відкисне – потерти.

Мило

Від проблеми допоможе позбутися господарське мило, проте – лише зі свіжими забрудненнями. Для цього необхідно розвести столову ложку натертого мила з водою та нанести на брудну підошву. За 15 хвилин просто протерти праску.

Раніше ми писали, як прибрати затхлий запах з одягу. Для цього потрібно звернути увагу не тільки на те, як ви перете, але і на те, як розвішуєте білизну.