Досвідчені кулінари рекомендують: що робити, якщо сіль перетворилася на "камінь"

Читать на русском
Автор
2900
Ці хитрощі врятують вашу приправу Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:30
Ці хитрощі врятують вашу приправу. Фото Freepik

Спробуйте — і ви позбавитеся популярної проблеми

Сіль — найпоширеніша спеція на планеті. Навряд чи можна уявити хоча б одну страву, при приготуванні якої не знадобиться сіль.

Однак сіль добре поглинає воду, через що буквально перетворюється на камінь. І тут дуже складно використовувати спецію за призначенням. Що робити в цьому випадку, розуміємось разом з "УНІАН".

Що робити з "кам’яною" сіллю

Найпростіший спосіб розв'язати цю проблему – просто розбити соляний камінь. Однак є ще один шлях – просто висушити сіль. Як тільки вона позбудеться зайвої вологи, то знову перетвориться на пісок. Висушити її можна в духовці або в мікрохвильовій печі

Як висушити сіль у духовці

Це дуже простий та легкий спосіб повернути солі первісний вигляд. Для початку розігрійте духовку приблизно до 50-60 градусів, застеліть лист пергаментом і зверху тонким шаром розподіліть сіль. Надішліть спецію в духовку приблизно на 10-15 хвилин.

Якщо ви насипали солі на деко багато або вам необхідно прискорити процес сушіння, приправу можна акуратно помішувати. Так сіль просушиться поступово. Після дайте солі охолонути, і тоді ви розв'яжете проблему відсирілої спеції та збережете її смакові властивості.

Як висушити сіль у мікрохвильовій печі

Якщо можливості використовувати духовку для розв'язання проблеми немає, можна увімкнути мікрохвильову піч. Цей метод буде навіть швидшим.

Щоб висушити сіль, розподіліть грудки спеції рівномірним тонким шаром на тарілці та виставте на мікрохвильовій печі низьку потужність (інакше сіль може підгоріти). Відправте сіль у мікрохвильову піч приблизно на 30-60 секунд.

Через вказаний час перевірте сіль - якщо вона волога, повторіть процедуру. Головне тут – не перегріти продукт.

З висушеною сіллю можна приготувати пишні оладки. Спробуйте і ви будете задоволені!