Цими вареничками наїсться уся сім’я: перевірений пісний рецепт

Читать на русском
Автор
8321
Вареники вийдуть неймовірно смачними Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:48
Вареники вийдуть неймовірно смачними. Фото shuba.life

Піст — не привід відмовлятися від улюбленої страви

Піст – не привід обмежувати себе в улюблених стравах. І якщо ви вже готували пишні пісні оладки, саме час для пісних вареників.

Якщо ви думали, що це неможливо, то рецепт "УНІАН" переконає вас у протилежному. Ці варенички з картоплею не залишать байдужими абсолютно нікого.

Як приготувати пісні вареники з картоплею

Інгредієнти:

  • вода — 200 мл;
  • сіль - до свого смаку;
  • борошно — 600 р.;
  • цибуля — 4 шт.;
  • картопля — 8 шт.;
  • рослинна олія — 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Повністю розчиняємо сіль у воді. В інший посуд просіюємо борошно, робимо лунку і поступово вливаємо воду. Замішуємо щільне тісто, накриваємо плівкою та залишаємо "відпочити" його на 40 хвилин.
  2. Картоплю чистимо, відварюємо до повної готовності — у вас на це піде близько півгодини та пюруємо.
  3. Цибулю чистимо, нарізаємо та обсмажуємо на олії, додаємо до картопляного пюре і ретельно все перемішуємо.
  4. Тісто ділимо на невеликі шматочки, розкочуємо їх і ложкою додаємо всередину картоплю. Краї ретельно защіплюємо.
  5. У каструлі кип’ятимо 2 літри води, солимо і відправляємо вареники. Варимо їх 4 хвилини після того, як випливуть і дістаємо.

Рекомендуємо також у піст приготувати пісний грибний пиріг з капустою за рецептом "Телеграфа". Смачного!