На ці рогалики вам знадобиться п’ять хвилин вашого часу: дешевий та пісний рецепт

Читать на русском
Автор
84864
Такі рогалики виходять ніжними та розсипчастими
Такі рогалики виходять ніжними та розсипчастими. Фото Бабусині рецепти

Чудові солодощі до посту і не тільки

Ми розповідали, як приготувати до чаю чудове бюджетне печиво. Тепер ділимось рецептом смачних рогаликів, які можна їсти в піст.

Вони готуються без молока, вершкового масла і яєць. Крім рогаликів, тісто підійде навіть для пиріжків та булочок. Рецептом поділились на порталі "Коліжанка".

Інгредієнти:

  • 100 мл води;
  • 100 мл олії;
  • 300 г борошна;
  • 1 ч.л. розпушувача;
  • щіпка солі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • ванілін.

Спосіб приготування:

  1. У теплу воду додаємо олію, цукор, ванілін. Все ретельно перемішуємо.
  2. Поступово замішуючи тісто, просіюємо до маси борошно і розпушувач. В результаті у нас повинно вийти м’яке, еластичне тісто.
  3. Тісто можна одразу розкочувати — воно підійде в процесі формування рогаликів і вже в духовці. Ділимо його на три рівні частини.
  4. Стіл присипаємо борошном. Кожну із трьох частин тіста розкочуємо в коло і розрізаємо на 12 частин.
  5. Приступаємо безпосередньо до формування рогаликів. На край кожного трикутничка тіста викладаємо повидло і формуємо рогалик.
  6. Викладаємо пісні рогалики з повидлом на деко, застелене пергаментом. Випікаємо їх в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів. Час випічки становить приблизно 20 хвилин, точний час залежить від вашої духовки.

Рогалики смачні як гарячими, так і охололими — можна сміливо робити одразу подвійну партію. Також ми ділились рецептом дуже смачних кексів.