Більше ніякої вогкості: як прибрати затхлий запах із пральної машини підручними засобами

Читать на русском
Автор
2940
Речі після прання пахнуть вогкістю, якщо в машинці завелася пліснява
Речі після прання пахнуть вогкістю, якщо в машинці завелася пліснява. Фото Freepik

Особливо часто така проблема з’являється, якщо господиня чи господар воліє прати речі на низькотемпературних режимах

Для початку спробуємо розібратися, чому після прання в пральній машині речі смердять. Причиною виникнення неприємного запаху в барабані пральної машини або інших її частинах може бути підвищена волога, надлишок мийного засобу і відсутність достатньої вентиляції після прання.

Частинки бруду з одягу, що стирається, разом із надлишком піни залишаються всередині побутової техніки. Під впливом постійної вологи вони сприяють активному розмноженню бактерій, а також появі плісняви у важкодоступних місцях.

Як позбутися неприємного запаху в пральній машині в домашніх умовах

Вам допоможуть два прості підручні засоби:

  • оцет білий;
  • сода харчова.

Ви можете використовувати їх як окремо, так і поєднувати разом для найкращого ефекту. Залийте дві склянки звичайного білого оцту в барабан машини, а половину склянки соди — у відсік для порошку. Виберіть режим із високою температурою та запустіть прання без речей. Увімкніть режим додаткового полоскання, щоб видалити залишки розчину. Якщо такий режим не передбачено, увімкніть полоскання вручну ще раз після закінчення циклу.

Що робити, якщо після прання білизна пахне вогкістю, розповіли досвідчені господині. Для цього потрібно очистити пральну машину і провести прання ще раз з додаванням однієї чашки оцту на одне прання. Також протріть старою зубною щіткою або губкою ущільнювач та дверцята машинки сумішшю оцту та води у співвідношенні один до одного.

Також вам може стати в пригоді спосіб, як позбутися неприємного запаху в пральній машині за допомогою соди, якщо ви не хочете використовувати при очищенні оцет. Для цього засипте харчову або кальциновану соду у відсік для порошку і запустіть прання — без речей. Не забудьте про додаткове полоскання, щоб прибрати залишки соди та запах цвілі.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, якщо після прання довго не висихають речі. Дізнайтеся з наступної статті, як висушити речі швидко — без електросушарки.