Навіщо натирати плиту вазеліном: цей засіб позбавить відразу двох проблем

Читать на русском
Автор
42225
Засіб з аптеки стане в пригоді для прибирання
Засіб з аптеки стане в пригоді для прибирання. Фото Pexels

Ефект від застосування мазі на кухні вразить

Відмити кухонну плиту від жиру та нагару – складне завдання. Особливо це стосується газової плити, де є багато важкодоступних місць. Щоб не витрачати багато сил і часу на прибирання, краще максимально запобігти появі забруднень.

Деякі господині для захисту плити від жиру і кіптяви використовують фольгу, а інші призвичаїлися використовувати з цією метою вазелін. Засіб створює на плиті захисну плівку та її поверхня довше залишається чистою.

Як захистити плиту від жиру

Перш ніж натирати поверхню плити вазеліном, дочекайтеся, поки вона охолоне. В іншому випадку засіб відразу розтечеться і не дасть необхідного ефекту. Втирати вазелін потрібно серветкою із мікрофібри. Плита має бути чистою та сухою.

Після нанесення вазеліну потрібно почекати 15 хвилин, а потім видалити залишки сухою ганчіркою або серветкою. Завдяки цьому нехитрому засобу на плиті не з’являтимуться жовті та коричневі розлучення і до неї не прилипне жир.

Крім того, вазелін можна використовувати для чищення духовки. Цей засіб впорається навіть із застарілим жиром. Щоб відмити скло духовки до блиску, нанесіть вазелін і залиште діяти кілька хвилин. Потім зберіть залишки засобу та бруд паперовим рушником або ганчіркою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко видалити всі жирні плями на меблях у кухні. Для цього знадобиться лише один засіб із натуральних інгредієнтів.