Як не промочити ноги: три працюючі способи

Читать на русском
Автор
7605
Водонепроникне взуття має проблему із повітрообміном
Водонепроникне взуття має проблему із повітрообміном. Фото Unsplash.com

Запасні шкарпетки в негоду можуть допомогти відчути себе комфортніше

Мокрі ноги — неприємність з якою українці можуть стикнутися вже незабаром через початок сильних опадів на території майже всієї країни. Аби перешкодити намоканню ніг є кілька способів.

"Телеграф" зібрав три види, які допомагають уникнути мокрих ніг. Для того, щоб мінімізувати ризик створили водонепроникні шкарпетки. Вони здебільшого робляться зі спеціальною мембраною, яка при цьому дозволяє ногам дихати. Також вони бувають у складі з мериносовою вовною, оскільки вона вбирає менше вологи ніж звичайні вовняні шкарпетки. Однак навіть при використанні такого аксесуара, варто не забути взяти з собою пару змінних шкарпеток.

Взуття із водонепроникних матеріалів зазвичай легше ніж звичайне, при цьому воно не пропускає всередину вологу. Має таке взуття великий недолік — не дає ногам дихати, тож вода яка потрапила всередину або накопичилась через спітніння лишається. Якщо ж це взуття зі спеціальним покриттям, то гідроізоляційні якості з часом руйнуються і суміші для захисту від вологи потрібно поновлювати, особливо концентруючись на місцях швів та стиків тканини.

Третій спосіб лишити ноги сухими — трюк з поліетиленовими пакетами. Це працює, лише якщо у вас є запасна пара шкарпеток. Спочатку потрібно зняти мокрі шкарпетки та взуття, висушити ноги на повітрі та надіти сухі шкарпетки. Потім візьміть поліетиленовий пакет і оберніть його навколо ноги, а потім засуньте в черевик. Пластикові пакети відокремлють ваші ноги від мокрих черевиків, поки ви не зможете висушити їх. Часто рекомендують використовувати пакети для бутербродів — їхній пластик зазвичай трошки міцніше, ніж звичайний пакет.

Бонусний лайфхак — вважається, що дитяча присипка допомагає зберегти взуття сухим поки ви його носите. Її рекомендують насипати просто у взуття тонким шаром.

Раніше "Телеграф" розповідав, як обрати теплу ковдру на зиму. Комфорт вночі залежить від матеріалу виготовлення, його щільності та навіть зовнішнього покриття.