Вони ненавидять цей запах: як захистити дім від мишей за копійки

Читать на русском
Автор
256184
Миші більше не з’являться на вашій дачі взимку
Миші більше не з’являться на вашій дачі взимку. Фото Pixabay

Від гризунів допоможе засіб, що продається у будь-якій аптеці

Не дивно, що взимку миші часто проникають у будинки та господарські споруди. Гризуни, шукаючи їжу, руйнують запаси і завдають дачникам збитків, залишаючи за собою сміття та неприємний запах.

Сьогодні існує можливість не тільки ловити або отруювати мишей, але й відлякувати їх, використовуючи доступні та ефективні народні засоби, пише pixelinform. Розповідаємо, як можна захистити дачний будинок від мишей узимку.

Замість того, щоб використовувати пастки, мишоловки та отрути, можна використовувати запахи, що відштовхують мишей. Ці методи боротьби вважаються гуманнішими, оскільки вони змушують шкідників залишити приміщення та вберегти майно.

Як запобігти появі мишей на дачі

М’ята є відмінним засобом у боротьбі з мишами. Гризуни не переносять його аромат, тоді як для людини він не тільки приємний, але також корисний для загального самопочуття.

Можна змішати ефірну олію м’яти з настоянкою, яку легко придбати в аптеці за доступною ціною. Концентрацію розчину можна вибрати на власний розсуд. Цей засіб є ефективним для обробки різних поверхонь. Розбризкування по кутах, уздовж плінтусів та інших поверхонь, де можуть з’явитися миші, допоможе запобігти їх появі. Насиченого запаху вистачить на тривалий час.

На додаток до цього засобу можна використовувати реп’ях, полин і чорнокорінь. Ці рослини також не припадають до смаку мишам.

Раніше ми писали, навіщо по городу потрібно розсипати яєчну шкаралупу. Вона здатна виконувати різноманітні функції.