Не тільки для їжі: як користуватися китайськими паличками для суші

Читать на русском
Автор
1819
Палички для суші можна використовувати у побуті
Палички для суші можна використовувати у побуті. Фото Pexels

Не поспішайте викидати палички для їжі

У замовлення з азійською їжею на винос часто кладуть додаткові прибори — дерев’яні палички. Щоб невикористані предмети не пропадали даремно, їх можна розумно використовувати в домашніх справах, як і винні пробки.

"Телеграф" розповість про корисні лайфхаки з паличками для їжі.

Як можна використовувати китайські палички

Запобігти витоку води. Під час приготування їжі іноді буває так, що кипляча вода намагається вилитися з каструлі. Якщо на посуд з водою, що закипає, покласти дерев’яну паличку для суші, рідина не втече. Вона досягатиме бар’єру та осідатиме. При цьому слід стежити, щоб паличка була подалі від вогню і не спалахнула.

Видалити кісточки з вишні. Витягування кісточок з вишні трудомістке заняття. Полегшити його можна, якщо покласти вишню на шийку пляшки та проткну її паличкою. Кісточки залишаться у пляшці, а ви отримаєте чисту ягоду.

Шпажки для м’ясних страв. Палички для суші можна використовувати для приготування шашлику та люля-кебабів у домашніх умовах.

Перевірка олії для фритюру. Дерев’яні палички допоможуть зрозуміти, чи нагрілося масло на сковороді. Достатньо опустити її на дно посуду: якщо масло почало шипіти, то можна приступати до наступних етапів приготування.

Для прибирання. За допомогою обгорнутої в серветку або ганчірку палички можна вичистити важкодоступні місця. Також паличка стане в пригоді в негоду, щоб вичищати бруд із підошви.

Опора для квітки. Палички для їжі досить довгі та товсті, щоб утримати стебло. Якщо квітці потрібна підв’язка, обмотайте стовбур навколо палички або закріпіть їх разом за допомогою стрічки.

Підставка під гаряче. Якщо склеїти чи зв’язати дерев’яні палички між собою, з них вийде чудова підставка під кухоль з кавою або навіть під каструлю чи сковороду.

Раніше "Телеграф" розповідав, як використовувати горіхову шкаралупу вдома та в саду. Вона навіть може замінити косметичні засоби.