В якій кімнаті треба сушити речі взимку: про цю хитрість мало хто знає

Читать на русском
Автор
21595
Одяг не буде смердіти
Одяг не буде смердіти. Фото freepik.com

Ці прості правила допоможуть уникнути одразу кілька зимових проблем.

З настанням холодів щонайменше на одну побутову проблему стає більше. Взимку доводиться вирішувати, як швидше висушити випраний одяг, щоб він не почав смердіти й щоб у квартирі через надмірну вогкість не з’явилася пліснява.

Уникнути неприємностей можна, якщо дотримуватися кількох простих правил. Про них пише Merkur.

Використовуйте додаткове віджимання. Під час прання використовуйте максимально допустиме для цього виду одягу віджимання. А за можливості використовуйте цю програму пральної машини повторно. Це дозволить дістати із барабана практично сухі речі.

Правильно розміщуйте білизну на сушарці. Між випраними речами на мотузці чи сушарці має бути достатньо відстані для нормальної циркуляції повітря. Також переконайтеся, що сушарка не стоїть впритул до стіни.

Де ставити сушарку. В ідеальних умовах речі потрібно розвішувати у прохолодному та сухому місці. Для цього підійде підсобне приміщення або котельня. У квартирі це має бути найбільша та тепла кімната з гарною вентиляцією.

Провітрювання. Якщо в кімнаті висить мокра білизна, вологість може збільшитися до максимальних значень. Це призводить до утворення конденсату на стінах та вікнах, що, своєю чергою, сприяє утворенню плісняви. При сушінні білизни у квартирі потрібно регулярно провітрювати її – відкривати вікно на кілька хвилин. Коли вологе повітря повністю зміниться на свіже, можна закривати вікно.

Використання фена. Якщо якусь річ потрібно висушити у максимально стислий термін, використовуйте фен. Найкраще це працює зі шкарпетками або тонкими тканинами, але не з джинсами. Направляйте потік повітря не тільки на зовнішню частину, а й продувайте теплом рукава та штанини.

На радіатор мокрий одяг краще не класти. Це може призвести до швидкого підвищення вологості, а також ускладнити циркуляцію повітря. І те, й інше може збільшити ризик появи цвілі.

Раніше "Телеграф" розповідав, як провітрювати приміщення взимку. Прості правила допоможуть уникнути тепловтрат і зробити повітря у квартирі чи будинку чистим та свіжим.