Жодної духовки та "танців з бубном": ви приготуєте цей пиріг за пару помахів руки

Читать на русском
Автор
40184
Пиріг вийде просто фантастичним Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:51
Пиріг вийде просто фантастичним. Фото vazhnoznat.com

Випічка вийде не гірше за улюблену шарлотку

Смачна, пишна, ароматна шарлотка – улюблена осіння випічка. А що робити, якщо і пирогом поласувати хочеться, але ліньки включати духовку?

Разом з "Важно знать" пропонуємо рецепт приголомшливого яблучного пирога, який можна приготувати не включаючи духовку, прямо на сковороді. На смак така випічка не поступиться улюбленій шарлотці, але готувати її набагато простіше. Перевіримо?

Як приготувати яблучний пиріг на сковороді.

Інгредієнти:

  • 150 г борошна;
  • 60 мл рослинної олії;
  • 2 яблука;
  • 1 куряче яйце;
  • 150 мл молока;
  • 60 г цукру;
  • 7 г ванільного цукру;
  • 8 г розпушувача для тіста;
  • 1 ст. л. оцту;
  • дрібка солі;
  • вершкове масло для змащування сковорідки.

Спосіб приготування:

  1. Сковороду з антипригарним покриттям змастіть вершковим маслом, посипте цукром та рівномірно розподіліть по всій поверхні посуду.
  2. З яблук виріжте серцевину, наріжте кільцями та викладіть на сковороду.
  3. В окремому посудині змішайте яйця з цукром, ванільним цукром та сіллю. Все збийте до однорідного стану, додайте молоко і ретельно перемішайте.
  4. В отриману масу влийте олію і знову перемішайте. Помішуючи, поступово додавайте борошно, потім розпушувач, останнім оцет. Швидко перемішайте тісто та залийте ним яблука.
  5. Поставте сковорідку на маленький вогонь, накрийте кришкою і смажте 10 хвилин. Через вказаний час пиріг переверніть і жарте ще 10 хвилин.

Готовий пиріг подавайте з морозивом за рецептом "Телеграфа". Смачного.