Ситний перекус по-китайськи: вам знадобиться тільки склянка борошна і трохи цибулі

Читать на русском
Автор
36443
Це одна з найпопулярніших китайських страв Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:51
Це одна з найпопулярніших китайських страв. Фото shuba.life

Ситно, смачно та дуже швидко

У разі раптового голоду врятують різні перекушування. Якщо ви вже куштували гарячу закуску з лаваша з ковбасою та сиром, то час для експериментів.

Сьогодні Shuba пропонує нам рецепт перекусу в китайському стилі — коржик із зеленою цибулею. Одне з найулюбленіших і найпопулярніших частування китайської кухні у світі приготувати вдома дуже просто. Спробуємо?

Як приготувати коржики з зеленою цибулею по-китайськи

Інгредієнти на 8 порцій:

  • борошно пшеничне — 300 г;
  • тепла вода — 230 мл;
  • олія соняшникова — 20 г;
  • сіль за смаком;
  • зелена цибуля, пучок — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Борошно змішуємо з теплою водою та замішуємо однорідне, гладке та дуже еластичне тісто. Відправляємо його в злегка смазонну олією миску. Накрийте її вологою тканиною та дайте відпочити тісту близько півгодини.
  2. Через вказаний час розділіть тісто на 4 рівні частини. Одну частину розкочуємо на змащеній олією робочої поверхні, доки вийде тонкий прямокутник.
  3. Зелену цибулю миємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо.
  4. Пласт тіста змащуємо рослинним маслом і посипаємо його нарізаною зеленою цибулею та сіллю. Згортаємо його рулетом і розрізаємо на дві рівні частини. Загортаємо рулет равликом, даємо відпочити щонайменше 15 хвилин. Повторюємо процес з рештою тіста.
  5. Розгортаємо равлики в плоский, гладкий, круглий млинець і відправляємо його на розігріту сковороду з олією. Смажимо його на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку. Повторюємо із усім тістом.

Коржики нарізаємо на шматочки і подаємо з соусом за рецептом "Телеграфа". Смачного.