Якщо тушкувати капусту, то тільки в яблуках: рецепт, який запитають навіть кухарі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 6680
Розповідаємо, як перетворити звичайну страву на незвичайну
Вгамувати голод і наситити організм поживними речовинами здатна тушкована капуста. Приготувати її можна з капусти, олії, щіпки солі та цукру. Зазвичай страву ми подаємо як гарнір до м’яса чи риби.
Але чи можна здивувати тушкованою капустою? Так, якщо трохи поекспериментувати та приготувати її за рецептом Shuba з шинкою в яблуках. Саме таким чином звична страва перетвориться на незвичайну. Спробуйте — сподіваємося, вам сподобається.
Як приготувати капусту з шинкою в яблуках
Інгредієнти на 4 порції:
- яблука — 4 шт.;
- червонокачанна капуста — 1 шт.;
- шинка — 400 г;
- цибуля — 1 шт.;
- мед — 2 ст. л.;
- оцет винний — 2 ст. л.;
- олія соняшникова — 2 ст. л.;
- лавровий лист — 2 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Цибулю очистьте, наріжте кубиками та пасеруйте на олії. Туди ж додайте нашатковану капусту, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 10 хвилин, помішуючи.
- Через вказаний час додайте мед, оцет, посоліть, поперчіть і тушкуйте ще 20 хвилин.
- Яблука помийте, зріжте верхівки, обережно видаліть серцевину та м'якуш із яблук. Нафаршуйте їх подрібненою шинкою та м’якоттю.
- Капусту перекладіть у форму, помістіть до неї яблука, накрийте їх верхівками, додайте лаврове листя і влийте трохи води. Відправте в розігріту до 160°С духовці на 25 хвилин.
- До столу подавайте по одному яблуку з тушкованою капустою та шинкою на порцію.
З капусти можна приготувати приголомшливу капустяну запіканку з фаршем за рецептом "Телеграфа". Проста у приготуванні страва вам сподобається.