Якщо тушкувати капусту, то тільки в яблуках: рецепт, який запитають навіть кухарі

Читать на русском
Автор
6680
Так капусту ви ще не тушкували
Так капусту ви ще не тушкували. Фото shuba.life

Розповідаємо, як перетворити звичайну страву на незвичайну

Вгамувати голод і наситити організм поживними речовинами здатна тушкована капуста. Приготувати її можна з капусти, олії, щіпки солі та цукру. Зазвичай страву ми подаємо як гарнір до м’яса чи риби.

Але чи можна здивувати тушкованою капустою? Так, якщо трохи поекспериментувати та приготувати її за рецептом Shuba з шинкою в яблуках. Саме таким чином звична страва перетвориться на незвичайну. Спробуйте — сподіваємося, вам сподобається.

Як приготувати капусту з шинкою в яблуках

Інгредієнти на 4 порції:

  • яблука — 4 шт.;
  • червонокачанна капуста — 1 шт.;
  • шинка — 400 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • мед — 2 ст. л.;
  • оцет винний — 2 ст. л.;
  • олія соняшникова — 2 ст. л.;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю очистьте, наріжте кубиками та пасеруйте на олії. Туди ж додайте нашатковану капусту, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 10 хвилин, помішуючи.
  2. Через вказаний час додайте мед, оцет, посоліть, поперчіть і тушкуйте ще 20 хвилин.
  3. Яблука помийте, зріжте верхівки, обережно видаліть серцевину та м'якуш із яблук. Нафаршуйте їх подрібненою шинкою та м’якоттю.
  4. Капусту перекладіть у форму, помістіть до неї яблука, накрийте їх верхівками, додайте лаврове листя і влийте трохи води. Відправте в розігріту до 160°С духовці на 25 хвилин.
  5. До столу подавайте по одному яблуку з тушкованою капустою та шинкою на порцію.

З капусти можна приготувати приголомшливу капустяну запіканку з фаршем за рецептом "Телеграфа". Проста у приготуванні страва вам сподобається.