Трохи хліба та склянка молока: закуска, яка здивує навіть досвідченого кулінара

Читать на русском
Автор
41178
Така закуска — чудовий варіант для експериментів Новина оновлена 17 листопада 2023, 17:38
Така закуска — чудовий варіант для експериментів. Фото shuba.life

Хліб зачерствів? Це не привід його викинути – можна приготувати чудову закуску

Без різноманітних закусок важко уявити нашу кухню. Ми любимо їх готувати з овочів, м’яса чи печінки. Однак сьогодні ми запропонуємо закуску, яку ви точно не куштували.

Якщо у вас вдома виявилося трохи черствого хліба, можна приготувати смачні хлібні фрикадельки за рецептом Shuba. Готувати їх дуже просто: достатньо замочити черствий хліб у молоці, приготувати суміш із яйцем, петрушкою та тертим сиром, потім сформувати з неї фрикадельки та обсмажити їх.

Як приготувати хлібні фрикадельки

Інгредієнти на 8 порцій:

  • черствий хліб – 500 г;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • твердий тертий сир – 100 г;
  • петрушка, пучок – 1 шт.;
  • молоко — 1 склянка;
  • олія соняшникова — 300 мл;
  • сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Черствий хліб нарізаємо кубикам та відправляємо у миску. Туди ж вливаємо молоко і даємо хлібу просочитися, після чого віджимаємо м'якуш і відправляємо у велику миску.
  2. До хліба поступово додаємо яйця, тертий сир, сіль та подрібнену петрушку. Перемішуємо, доки не вийде м’яке, але досить однорідне тісто.
  3. Вологими руками формуємо фрикадельки розміром з волоський горіх і відправляємо в холодильник на 30 хвилин, щоб фрикадельки "відпочили".
  4. Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо фрикадельки протягом 5-6 хвилин до золотаво-коричневого кольору. Викладаємо їх на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Подаємо хлібні фрикадельки з улюбленим соусом чилі за рецептом "Телеграфа". Насолоджуйтесь!