Секрети зберігання фаршу: як зекономити місце в морозильній камері

Читать на русском
Автор
15745
Так, окрім фаршу, в морозилку поміститься ще безліч продуктів
Так, окрім фаршу, в морозилку поміститься ще безліч продуктів. Фото civileats.com

Лайфхаки для ощадливих кулінарів

Ми розповідали, як правильно заморожувати та розморожувати рибу. Тепер ділимось порадами щодо зберігання у морозильній камері фаршу.

Це, мабуть, найзручніший спосіб зберігання цього продукту — адже можна заморозити порціями, які ви використаєте на приготування однієї страви. Разом із ProstoWay розповідаємо, як закласти фарш на зберігання так, щоб він ще й займав якомога менше місця.

Як заморожувати фарш — поради

Щоб компактно скласти фарш, відділеним порціям треба надати геометричної форми. Найвдаліше заморожувати продукт брикетами у формі прямокутника чи квадрата. Саме так фарш займатиме менше простору.

Спосіб з харчовими контейнерами

Для цього знадобляться пластикові лотки для їжі прямокутної чи квадратної форми. Просто вистеліть їх плівкою, щільно викладіть всередину фарш. В такому вигляді заморожуємо фарш. Коли він замерзне, ви будете мати "м’ясні цеглинки", які зручно перекласти у пакети чи вакуум для зберігання. Так фарш займе мало місця — просто складіть шматочки один на один вздовж стінки абощо.

Пакет для зберігання

Викладаємо фарш у пакет для зберігання прямокутної форми. На цю роль згодиться навіть файл А3. Качалкою розрівнюємо все та заморожуємо. Потім залишиться просто поділити суцільний брикет м’яса на порційні квадратики і перекласти у морозилку.

Це дозволить заощадити місце у вашій морозильній камері. А про лайфхак, який дозволить із курячого фаршу приготувати дуже смачні котлети, ми розповідали раніше.