Як врятувати рослини від тлі за допомогою перцю: дієвий народний засіб

Читать на русском
Автор
3133
Попелиця — це один з найнебезпечніших шкідників
Попелиця — це один з найнебезпечніших шкідників. Фото Телеграф

Червоний перець містить природний репелент, який відлякує комах

Тля або попелиця — це один з найнебезпечніших шкідників для садових і кімнатних рослин. Ці маленькі комашки висмоктують соки з листя, стебел і квітів, переносять вірусні хвороби і сприяють появі грибків. За один сезон попелиця може знищити урожай і загубити рослини. До прикладу, це один із найсерйозніших ворогів для яблук. Як боротися з цим паразитом без хімії? Є простий і ефективний народний засіб — розчин червоного перцю.

Червоний перець містить капсаїцин — речовину, яка діє як природний репелент, тобто відлякує комах. Крім того, перець має антисептичну і протизапальну дію, тому допомагає вилікувати пошкодження на рослинах. Розчин червоного перцю легко приготувати в домашніх умовах. Для цього потрібно:

• 50 г сухого або свіжого червоного перцю (можна використовувати гострі сорти або чилі);

• 1 л води;

• 10 г мила (можна взяти дитяче або господарське).

Перець потрібно подрібнити, залити окропом і настояти протягом 24 годин. Потім процідити, додати мило і перемішати. Розчином обприскувати рослини, особливо знизу листя, де найчастіше знаходиться тля. Процедуру повторювати раз на тиждень до повного зникнення шкідників.

Однак слід пам'ятати про заходи безпеки при роботі з перцем: носити рукавички, окуляри і маску, щоб не обпекти шкіру, очі або дихальні шляхи. Також не слід застосовувати розчин на сонці або при високих температурах, щоб не спалити листя. Рекомендується обприскувати рослини вранці або ввечері.

Нагадаємо, що ми раніше давали вам поради, як вивести мошок і тарганів з дому за допомогою розчину білого оцту і гвоздики. Це простий і ефективний народний засіб, який допоможе вам позбутися цих неприємних комах без хімії. А ще дізнавайтеся, що посадити на городі для боротьби зі шкідниками. Один з найкращих сидератів для цього — календула лікарська, яка не тільки збагачує ґрунт корисними речовинами, але й відлякує комах своїм запахом.