Неочевидна помилка при поливі перцю часто призводить до хвороб: як цьому запобігти

Читать на русском
Автор
14042
Перець дуже вибагливий до води
Перець дуже вибагливий до води. Фото Телеграф

Перець потрібно вміти не лише захищати від шкідників, але й правильно поливати

Перці можуть хворіти не тільки від хвороб та шкідників, а й від неправильного поливу. Це призводить до гнилі, плямистості та інших проблем.

Як поливати перці правильно?

Перша помилка, яку роблять багато городників — це поливати перці по листю. Це може призвести до появи грибкових хвороб, таких як фомоз або плямистості. Також листя може отримати опіки від сонячних променів. Тому поливати перці слід тільки під коренем, уникаючи потрапляння води на листя.

Друга помилка — це поливати перці холодною водою. Це може спричинити стрес для рослин та знизити їх імунітет. Також холодна вода може спровокувати гниль кореневої системи та стебла. Тому поливати перці слід теплою водою, яка має температуру не нижче 20 градусів.

Третя помилка — це поливати перці нерегулярно або занадто часто. Нерегулярний полив може призвести до засолення ґрунту та зниження урожайності. Занадто частий полив може спричинити перезволоження ґрунту та розвиток бактеріальних хвороб. Тому поливати перці слід регулярно, але не частіше, ніж раз на 2-3 дні.

Зазначимо, щоб запобігти хворобам перцю, не достатньо тільки правильно поливати рослини. Також потрібно дотримуватися інших правил догляду за ними. Ось деякі з них, обирати для вирощування перцю сорти, які мають високу стійкість до хвороб та шкідників, дотримуватися сівозміни та не садити перець після рослин, які належать до тієї ж родини, наприклад, після картоплі, томатів або баклажанів.

Більше про правила вирощування перцю читайте у попередньому матеріалі "Телеграфа". Також його овоч рятувати від шкідників. Це натуральний засіб, який можна приготувати самому.