Смачніше олів’є та вінегрету у сотні разів: рецепт цього салату запитають навіть кухарі

Читать на русском
Автор
133093
Такий салат затьмарить всі інші страви
Такий салат затьмарить всі інші страви. Фото focus.ua

Цьому рецепту здивуються навіть любителі салатів

Попри величезну кількість рецептів, найчастіше ми обмежуємося приготуванням класичного олів’є, оселедця під "Шубою" або звичайного вінегрету. А що, якщо ми запропонуємо приготувати такий салат, який замінить усі звичні?

Такий незвичайний рецепт овочевого салату з… оселедцем пропонує "Фокус". На смак він трохи нагадує вінегрет, але завдяки консервованій кукурудзі у нього з’являються мексиканські нотки. За бажанням ви можете додати консервований тунець, або запечену курку, але саме оселедець надає смаку оригінальності.

Як приготувати овочевий салат з оселедцем

Інгредієнти:

  • 200 г філе оселедця;
  • 150 г консервованої квасолі (краще використовувати червону);
  • 150 г консервованої кукурудзи;
  • 1 морква (середнього розміру);
  • 1 червоний перець;
  • 1 червона цибулина;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. сушеного орегано;
  • 0,5 ч. л. меленого кмину;
  • 0,5 ч. л. копченої паприки.

Спосіб приготування:

  1. Моркву натріть на великій тертці. Відправте овоч на розігріту сковороду з оливковою олією. Додайте нарізаний кубиками солодкий червоний перець і обсмажте, щоб вони розм’якшилися, але не втратили форму.
  2. Філе оселедця наріжте довгими шматочками, покладіть у миску.
  3. Консервовану квасолю та кукурудзу викладіть у сито, промийте під проточною водою, добре злийте воду та додайте до оселедця.
  4. Цибулю очистьте, дрібно наріжте і додайте до решти інгредієнтів.
  5. Додайте в салат моркву та перець, орегано, кмин, порошок паприки, полийте оливковою олією, за бажанням додайте нарізаний часник і все ретельно перемішайте.

Рекомендуємо приготувати незвичайний салат із сирого буряка за рецептом "Телеграфа". Спробуйте це дуже незвичайно і смачно.