Соковитий курячий шашлик на шпажках: ідеальна страва для пікніка

Читать на русском
Автор
Цей шашлик стане хітом на пікніку (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей шашлик стане хітом на пікніку (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

М'ясо виходить ніжним та м'яким і просто тане у роті.

Ароматний, соковитий, з хрусткою скоринкою — курячий шашлик — це беззаперечний лідер літніх пікніків та посиденьок на свіжому повітрі. Приготувати його не складно, але, як і в будь-якій справі, тут є свої секрети.

Інгредієнти:

  • 2 кг курячого м'яса (філе, гомілки, крила або ціла курка);
  • 1 цибулина;
  • 1 лимон;
  • 2-3 ст. л. рослинного масла;
  • 1 ст. л. меду;
  • 1 ч. л. соєвого соусу;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • 1/2 ч. л. паприки;
  • 1/2 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 1/4 ч. л. орегано;
  • сіль за смаком.

Покрокова інструкція

1. Підготовка м'яса:

  • Куряче м'ясо добре помити, обсушити паперовими рушниками.
  • Нарізати на шматки середнього розміру.
  • Цибулю нарізати тонкими кільцями, лимон — скибочками.

2. Маринування:

  • У мисці змішати рослинне масло, мед, соєвий соус, гірчицю, паприку, чорний перець, орегано та сіль.
  • Додати до маринаду цибулю та лимон.
  • Ретельно перемішати м'ясо з маринадом, щоб воно було повністю ним покрите.
  • Залишити маринуватися в холодильнику мінімум на 2 години, а краще на ніч.

3. Випікання:

  • Розігріти мангал до середнього жару.
  • Нанизати м'ясо на шампури, чергуючи його з цибулею та лимоном.
  • Викласти шампури на мангал і смажити курку, періодично перевертаючи, щоб вона рівномірно просмажилася.
  • Загальний час приготування становить 20-30 хвилин, залежно від розміру шматків м'яса.

4. Подача:

Готовий шашлик зняти з шампурів і подавати на тарілці. Можна додати свіжі овочі, зелень, лаваш, кетчуп або майонез.

Подаємо готові шашлики з маринованими помідорами. Також, пропонуємо рецепт вірменського шашлика.