Класика італійської кухні: рецепт салату Капрезе

Читать на русском
Автор
Цей салат стане хітом на вашому столі (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 27 травня 2024, 12:46
Цей салат стане хітом на вашому столі (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Цей салат чудово доповнить святковий стіл.

Салат Капрезе – це класика італійської кухні, яка вражає своєю простотою, елегантністю та неймовірно вишуканим смаком. Це справжня феєрія свіжих літніх овочів, гармонійно поєднаних з оливковою олією та ароматними травами. Також, пропонуємо рецепт вітамінного салату.

Чому цей рецепт особливий?

  • Легкість приготування: цей салат можна приготувати за лічені хвилини, адже він не потребує складних інгредієнтів чи багатоетапного приготування.
  • Сезонність: Капрезе – це літній салат, адже саме в цей час томати, моцарела та базилік мають найкращий смак та аромат.
  • Корисність: цей салат багатий на вітаміни, мікроелементи та клітковину, що робить його не лише смачним, але й корисним.

Інгредієнти:

  • 3-4 томати
  • 200 г моцарели
  • 1 пучок базиліку
  • Оливкова олія
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Томати нарізати кружечками товщиною 1 см.
  2. Моцарелу нарізати кружечками такої ж товщини, як і томати.
  3. Базилік помити, обсушити та подрібнити.
  4. Викласти на тарілку томати, чергуючи їх з моцарелою.
  5. Полити салат оливковою олією, посолити та поперчити.
  6. Прикрасити базиліком.

Порада:

Для кращого смаку рекомендується використовувати стиглі, ароматні томати та свіжу моцарелу. Також можна додати до салату інші інгредієнти, такі як оливки, каперси або цибулю.

А якщо є удома полуниця, можна приготувати з нею пікантний салат. Також, пропонуємо рецепт "язикатого" салату.