Врятує обприскування: чим обробити рослини, щоб відлякати попелицю раз і назавжди

Читать на русском
Автор
1290
Попелиця забуде доріжку до вашого саду та городу Новина оновлена 22 квітня 2024, 15:17
Попелиця забуде доріжку до вашого саду та городу. Фото Freepik

Це чудовий захист від шкідників, зокрема попелиці

На дачних ділянках різноманітні рослини бувають схильні до атак різних шкідників, і тому городники використовують витончені способи відлякування небажаної живності на своїх грядках або в саду. Одним з ефективних методів є обприскування рослин.

Попелиця – один зі шкідників, який буквально висмоктує соки із рослин. Найчастіше ця комаха завдає шкоди верхівкам молодих рослин, їх брунькам та квітам.

Для того, щоб позбавитися попелиці на ділянці, приготуйте ефективний засіб із двох компонентів. Тут не буде жодної "хімії", пише wona.

Чим відлякати попелицю з ділянки

Для приготування гірчичного настою вам знадобиться гірчичний порошок та попіл. У теплу воду у відро додайте 100 грамів гірчичного порошку та одну склянку попелу. Закрийте ємність та залиште на 4-5 днів.

Після цього акуратно вилийте розчин, намагаючись залишити осад на дні. Перелийте рідину в пульверизатор і використовуйте для обприскування рослин у саду, квітниках та городі. Цей розчин ефективний не тільки проти попелиці, а й проти інших шкідників. І що важливо, таке обприскування не є небезпечним для культур на вашій ділянці.

Раніше ми писали, чим дезінфікувати ґрунт для розсади. Існують правила, які допоможуть уберегти насіння від шкідників.