Кіло сала і трохи цибулиння: без цієї страви неможливий великодній стіл

Читать на русском
Автор
5116
Закуска виходить пікантною
Закуска виходить пікантною. Фото today.ua

Особлива страва до великоднього столу

Багато кулінарів вже шукають різні рецепти до великоднього столу. І якщо ви вже визначилися з рецептом ароматної випічки, тоді саме час подумати про закуски.

Разом із Today пропонуємо подати до святкового столу пікантний рулет із сала. Цей делікатес готується швидко, виглядає привабливо і не поступиться до смаку іншим великоднім стравам.

Як приготувати рулет із сала

Інгредієнти:

  • сало — 1 кг;
  • лушпиння від цибулі — 150 г;
  • часник — 1 невелика головка;
  • морква — 1 шт.;
  • лавровий лист — 3 шт.;
  • сіль, перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Сало ретельно миємо, сушимо та нарізаємо зручними шматочками. Після зрізаємо з сала шкірку, солимо, перчимо і натираємо його часником.
  2. У каструлю відправляємо лушпиння цибулі, заливаємо водою і ставимо кипіти на плиті.
  3. У цей час чистимо і нарізаємо шматочками моркву та викладаємо їх на пластини із сала. Кожну частину сала згортаємо в рулетик і зав’язуємо ниткою.
  4. Підготовлене сало відправляємо в окрему каструлю, засипаємо сіллю, додаємо лавровий лист і заливаємо сало попередньо процідженим відваром з лушпиння цибулі. Ставимо все на плиту та готуємо протягом години. Після цього остуджуємо і можна подавати на стіл.

Перед подачею на стіл знімаємо нитки, нарізаємо та викладаємо на тарілку. Прикрашаємо зеленню та подаємо з домашнім хлібом.