Краще, ніж в Макдональдс: рецепт курячих нагетсів в духовці

Читать на русском
Автор
Курячі нагести стануть чудовою закускою  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 18 квітня 2024, 09:20
Курячі нагести стануть чудовою закускою (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Якщо ви хочете потішити дітей неординарною подачею курки, пропонуємо зробити нагетси.

Курячі нагетси — це страва, яка подобається і дорослим, і дітям. Їх можна подавати як самостійну страву, так і з гарніром, наприклад, з картоплею фрі або салатом.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом курячих нагетсів у духовці, які стануть справжньою окрасою вашого столу. Ці нагетси виходять хрусткими зовні та ніжними всередині, а завдяки маринаду з ароматних спецій вони мають неймовірний смак.

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе
  • 2 яйця
  • 100 г панірувальних сухарів
  • 50 г тертого сиру (за бажанням)
  • 2 ст. л. сметани
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. паприки
  • 1/2 ч. л. часникового порошку
  • 1/4 ч. л. цибулевого порошку
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Куряче філе наріжте невеликими шматочками однакового розміру.
  2. У мисці змішайте сметану, оливкову олію, паприку, часниковий порошок, цибулевий порошок, сіль та перець. Додайте до маринаду курячі шматочки і добре перемішайте, щоб вони повністю покрилися ним.
  3. Залиште курку маринуватися в холодильнику протягом 30 хвилин.
  4. Збийте яйця виделкою.
  5. У дві окремі миски насипте панірувальні сухарі та тертий сир (за бажанням).
  6. Вмочіть кожен шматочок курки в яйці, потім обваляйте в панірувальних сухарях, а потім знову в яйці і знову в сухарях.
  7. Викладіть нагетси на деко, застелене пергаментним папером.
  8. Випікайте в розігрітій до 200°C духовці протягом 20-25 хвилин, або до золотистого кольору.

Поради:

  • Для більш насиченого смаку можна додати до маринаду інші спеції, такі як орегано, розмарин або базилік.
  • Щоб нагетси були більш хрусткими, можна подвійно запанірувати їх у панірувальних сухарях.
  • Замість панірувальних сухарів можна використовувати подрібнені в блендері кукурудзяні пластівці або крекери.
  • Подавайте нагетси гарячими з улюбленим соусом, наприклад, з кетчупом, майонезом або гірчицею.

Якщо ви любите смачні закуски, рекомендуємо також приготувати запечену буженину за рецептом "Телеграфа". Також, пропонуємо рецепт соковитої курки нашвидкоруч.