Один інгредієнт — і це м’ясо їстимуть кілограмами навіть за святковим столом

Читать на русском
Автор
707
М’ясо виходить дуже ніжним Новина оновлена 18 квітня 2024, 21:02
М’ясо виходить дуже ніжним. Фото vazhnoznat.com

Для поціновувачів вишуканих страв

Не хочеться, щоб на великодньому столі з м’ясних страв була тільки буженина. Сьогодні ми здивуємо вас незвичайним поєднанням м’яса та меду.

Звичайно, дехто вважає, що м’ясні та солодкі страви зовсім не поєднуються. Однак варто скуштувати медове м’ясо — і ви здивуєтеся, як вдало поєднуються інгредієнти у страві. Додайте мед до свинини, телятини, курятини та каченяти — саме його солодка густота надає м’ясу пікантного та благородного смаку. Та й м’ясо стане настільки ніжним, м’яким та соковитим, що його оцінять навіть гурмани. Рецептом ділиться "Важно знать".

Як приготувати медове м’ясо до пасхального столу

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої вирізки;
  • 1 л води;
  • 50 г цукру;
  • 50 г солі;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 3 ст. л. меду;
  • 2 ст. л. діжонської гірчиці;
  • 2 ч. л. чебрецю;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 лимон.

Спосіб приготування:

  1. У посудину з водою висипаємо сіль та цукор, перемішуємо до повного розчинення. Опускаємо в розсіл, що вийшов, м’ясо, накриваємо кришкою і ставимо на годину в холодильник.
  2. Часник чистимо, пропускаємо через прес. Змішуємо його із соком лимона, медом, гірчицею, чебрецем та рослинною олією. Все ретельно перемішуємо.
  3. Дістаємо з холодильника, сушимо за допомогою паперових рушників м’ясо та викладаємо у форму для запікання. Змащуємо його соусом і зверху поливаємо рештками.
  4. Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Кожні п’ять хвилин поливаємо м’ясо соусом, що стікає на дно форми, з м’ясними соками.

На Великдень можна приготувати також ароматні свинячі реберця. Це надзвичайно смачно.