Відомий кулінар поділився рецептом неймовірної паски: так її печуть в Одесі

Читать на русском
Автор
Чудовий рецепт смачної паски Новина оновлена 18 квітня 2024, 14:28
Чудовий рецепт смачної паски. Фото kolizhanka.net.ua

Ділимось рецептом паски по-одеськи

Ми розповідали, як спекти вологу грузинську паску. Тепер ділимось рецептом паски по-одеськи від відомого кулінара Савви Лібкіна.

Паска виходить неймовірно смачною — жирна, м’яка та ароматна. Тісто підходить чотири рази по 45 хвилин. Щоразу його потрібно добре обім’яти. Як приготувати паску, розповіли на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • Молоко 3,2% — 400 мл
  • Борошно — 1 кг
  • Вершкове масло 82% — 260 г
  • Вершки 35% — 100 мл
  • Жовтки курячі — 16 шт.
  • Дріжджі пресовані — 20 г
  • Цукор — 250 г
  • Суміш сухофруктів — 250 г
  • Суміш горіхів — 50 г
  • Коньяк — 50 мл
  • Цедра апельсина — 50 г
  • Цукор ванільний — 10 г

Спосіб приготування:

  1. Молоко розігріваємо до 40°C, додаємо ложку цукру, дріжджі та 200 грамів борошна. Замішуємо опару і залишаємо її в теплому місці на 1,5 години.
  2. Сухофрукти заливаємо коньяком і залишаємо на одну годину. Замішуємо тісто. Жовтки розтираємо з цукром до пишної піни і додаємо в опару.
  3. Додаємо вершкове масло кімнатної температури, борошно частинами і замішуємо м'яке тісто. В тісто додаємо цукати, цедру апельсина та замочені сухофрукти, які попередньо потрібно подрібнити.
  4. Тісто ставимо в тепле місце і даємо йому підійти 4 рази по 45 хвилин. Після кожного підйому тісто потрібно обминати.
  5. Тісто викладаємо у форми для випічки, змащені маслом, і даємо йому підійти ще 45 хвилин. Випікаємо паски в духовці, розігрітій до 150°C, протягом 60-80 хвилин.

Коли готові паски охолонуть, можна прикрасити їх на свій смак. Ми розповідали, як приготувати класичну білкову глазур.