І не варена, і не смажена: як ще смачно приготувати картоплю

Читать на русском
Автор
Ситна страва для всієї сім'ї
Ситна страва для всієї сім'ї. Фото 1000.menu

Така картопля сподобається близьким

Картопля є чи не найпопулярнішим овочем на кожній кухні. Її додають до супів, роблять картопляне пюре або смажать з цибулею.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати картоплю по-американськи. Вона готується з доступних продуктів, має незвичний смак та оригінальну подачу, переконує фудблогер Дмитро Бахтєм’єв на своїй Instagram-сторінці.

Як приготувати картоплю по-американськи

Інгредієнти:

  • варена картопля – 400 г;
  • сметана 20% — 200 г;
  • сир плавлений – 150 г;
  • моцарела – 120 г;
  • масло вершкове – 40 г;
  • чипси кукурудзяні – 100 г;
  • часник – 2 зуб.;
  • сіль;
  • перець;

Спосіб приготування:

  1. Моцарелу натерти на тертці та викласти у глибоку миску.
  2. Часник вичавити через прес, додати до сиру разом з сіллю та перцем.
  3. Додати сметану та плавлений вершковий сир, ретельно перемішати.
  4. Додати відварену та нарізану на невеликі кубики картоплю.
  5. Перемішати та викласти у форму для запікання.
  6. Кукурудзяні чипси подрібнити та змішати із розтопленим вершковим маслом.
  7. Отриманою сумішшю покрити картоплю та відправити запікатись у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

А якщо ви любите картоплю, рекомендуємо приготувати її разом з курочкою. Просто залийте її кефіром.