Одяг буде м’яким та ароматним: замініть кондиціонер цим засобом

Читать на русском
Автор
Натуральна альтернатива кондиціонеру для білизни
Натуральна альтернатива кондиціонеру для білизни. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, як приготувати кондиціонер для білизни

М’яка білизна з ароматом свіжості — мрія кожної господині. Для цього багато хто використовує під час прання кондиціонер або ополіскувач. Але ці засоби дорого коштують, а використовувати їх можна далеко не для кожного виду білизни. Наприклад, для прання рушників кондиціонер не підходить.

Замість дорогого засобу можна використовувати приготовлену своїми руками суміш із натуральних інгредієнтів. Рецепт опубліковано в Instagram @ogarnij_swa_chate.

Як приготувати кондиціонер для білизни своїми руками

Налийте в ємність 0,5 літра теплої води, додайте 3 чайні ложки лимонної кислоти та близько 15 крапель ефірної олії. Добре перемішайте усі інгредієнти.

Під час наступного прання налийте близько 30 мл цієї рідини у відсік для кондиціонера.

Лимонна кислота пом’якшить воду і додасть білизні свіжості, про яку ви раніше не мріяли. Ефірна олія надасть одягу приємного запаху після прання.

Крім того, перевірте свою пральну машину. Якщо прилад забруднений, білизна буде погано випраною і мати неприємний запах.

Тому варто раз на місяць задля очистки засипати в барабан харчову соду або капсулу для посудомийної машини та встановлювати програму прання на 90 градусів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко та ефективно відбілити тюль. Використовувати покупну хімію не доведеться.