Попрощайтеся з сивиною: допоможе в цьому лише одна рослина

Читать на русском
Автор
82529
Приховати сивину дуже просто Новина оновлена 18 квітня 2024, 15:47
Приховати сивину дуже просто. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Натуральний засіб може затьмарити покупну косметику

Рано чи пізно кожному доводиться зіткнутися з появою сивого волосся. Сиві волоски не завжди свідчать про старіння. Вони можуть виникнути навіть у підлітковому віці. Але в будь-якому випадку сивина впливає на самооцінку.

І хоча навіть деякі знаменитості не намагаються приховати сивину, багато власників знебарвленого волосся все ж таки вважають за краще зафарбовувати його. Традиційно для цього використовується професійний барвник. Але в деяких випадках сховати сивину можна і за допомогою натуральних продуктів, пише Elespanol і ділиться рецептом такого засобу.

Як приховати сивину в домашніх умовах

Натуральним засобом, який допоможе замаскувати сивину, є шавлія. Вона містить пігменти, які природним чином забарвлюють сиве волосся і затемнюють його.

Ця рослина не тільки є відмінним засобом для зафарбовування сивого волосся, але й може стимулювати новий ріст і допомогти зменшити випадання волосся.

Перед використанням засобу перевірте його на непомітній ділянці шкіри!

Є два способи використання шавлії. Для першого необхідне сушене листя шавлії й дві склянки води.

  1. Закип’ятіть воду з половиною склянки листя шавлії.
  2. Залишіть суміш на 30 хвилин на повільному вогні, щоб розкрилися всі властивості рослини.
  3. Потім вимкніть вогонь, процідіть суміш і дайте охолонути.
  4. Проціджену суміш слід нанести на шкіру голови та розподілити на вологе волосся та залишити діяти кілька хвилин.

Для більшого ефекту можна змішати шавлію з розмарином. Якщо перша рослина закриє сивину, друга допоможе надати їй кольору та тону.

Для приготування суміші знадобиться 4-6 столових ложок сушеного листя шавлії та 2 ложки розмарину. Закип’ятіть достатню кількість води, додайте інгредієнти та залишити п’ять хвилин. Потім зніміть із вогню і дайте настоятися 1 годину. Після цього процідіть суміш і нанесіть на свіжовимите волосся.

Раніше "Телеграф" ділився способами підстригти кінчики волосся своїми руками. Тепер ходити до перукаря можна буде рідше.