Обов’язково запасіться горохом для такого супчика: сім’я буде їсти його каструлями

Читать на русском
Автор
1056
Ароматний та насичений гороховий суп
Ароматний та насичений гороховий суп. Фото Ідеї для сніданку та вечері

Забудете навіть про улюблений борщ

Найпопулярнішою першою стравою у нас є класичний борщ. Однак, якщо хочеться урізноманітнити своє меню, приготуйте гороховий суп з беконом.

Насичений смак та аромат, ніжна консистенція — це все про гороховий суп з беконом за рецептом "Ідей для сніданку та вечері". Варто приготувати раз – і ця страва стане вашим фаворитом.

Як приготувати гороховий суп з беконом

Інгредієнти:

  • горох – 300 г;
  • вода – 2 л;
  • бекон сирокопчений — 150 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинна олія — 1 — 2 ст. л.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль, перець – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Замочуємо горох на кілька годин, після ретельно його миємо. Відправляємо його в каструлю, заливаємо водою і варимо протягом 40 хвилин, потім солимо до свого смаку.
  2. Цибулю та моркву чистимо і нарізаємо кубиками. Відправляємо їх на розігріту сковороду з олією, обсмажуємо до м’якості.
  3. До овочів додаємо бекон нарізаний і обсмажуємо протягом 5-7 хвилин. Підготовлені овочі з беконом відправляємо у каструлю з горохом.
  4. У каструлю доливаємо необхідну кількість води та викладаємо лавровий лист. Доводимо до кипіння та варимо протягом 5 хвилин.

Подаємо гороховий суп із домашнім хлібом. Близьких за вуха не відтягнете.